După "U", Chiajna câştigă la TAS dreptul să joace în Liga I; Rapid, exclusă din prima ligă

După
Primarul din Chiajna spune că gruparea din oraş şi-a câştigat dreptul de a juca în prima ligă, în locul Rapidului. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat câştig de cauză Concordiei, după modelul Universităţii Cluj, care şi-a câştigat şi ea dreptul să joace în Liga I, tot la TAS.

"Noi am făcut toate demersurile necesare la TAS, iar acum câteva minute am primit un mesaj de la avocatul nostru care este acolo. TAS ne-a dat dreptate, nici nu îmi vine să cred. Mai fericit de atât nu ştiu când am fost. Concordia va juca în Liga I în locul Rapidului", a spus primarul Mircea Minea, pentru Mediafax. Acesta este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Concordia Chiajna.

Rapid are programat în următoarea etapă din campionat un meci împotriva Stelei, pe care ar urma să-l dispute Concordia. "Noi vom juca acum cu Steaua. Nu ştiu dacă meciul se va mai disputa sâmbătă. În aceste condiţii s-ar putea ca meciul să se reprogrameze, vă daţi seama. Nu ştiu, acum aşteptăm şi noi înştiinţarea oficială de la TAS", a adăugat Mircea Minea.


În replică, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal Valentin Alexandru spune că aşteaptă de la TAS şi instrucţiunile de aplicare ale deciziei conform căreia Concordia va juca în prima ligă. ""Noi la LPF nu am primit nimic şi nici nu avem de ce să primim nimic de la TAS pentru că nu am fost parte la acest proces. Însă noi nu avem nimic nici de la FRF, am văzut doar declaraţia domnului Minea de la Chiajna. În cazul în care se confirmă, atunci inteligenţii de la TAS ar trebui să ne spună şi cum punem în aplicare decizia de înlocuire a Rapidului cu Chiajna", a spus el.

Rapid şi-a câştigat dreptul să joace în prima ligă după ce a învins Concordia într-un baraj din 13 iulie, pe stadionul Dinamo, 2-1 după prelungiri. Concordia a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

 

Comenteaza