”Eroul de pe Olimpico”, elogiat de Petrescu: ”Aș fi vrut să nu îmbătrânească”

”Eroul de pe Olimpico”, elogiat de Petrescu: ”Aș fi vrut să nu îmbătrânească”
Juan Emmanuel Culio (34 ani) a devenit unul dintre cei mai apreciați jucători ai CFR-ului după revenirea în Gruia. ”Aș fi vrut să întinerească, nu să îmbătrânească”, a spus antrenorul ”feroviarilor”, Dan Petrescu.

Petrescu crede că mijlocașul ardelenilor putea fi o soluție pentru naționala României dacă era mai tânăr.

"Cred că toți antrenorii din lume și-ar dori un jucător ca și Culio. E un exemplu, are toate calitățile unui fotbalist profesionist. Nu degeaba a jucat la Galatasaray. Aș fi vrut să întinerească, nu să îmbătrânească. Dacă era mai tânăr, putea să joace în campionate și mai mari. Putea să joacă și în naționala României. El evoluează de mulți ani aici și era o soluție foarte bună", a declarat "Bursucul".

Juan Emmanuel Culio a revenit la CFR Cluj în această vară. A marcat 5 goluri în Liga 1, toate din penalty, în 11 apariții. El a mai evoluat pentru "feroviari" în perioada 2007-2011, când a cucerit două titluri, trei cupe și două supercupe ale României. Fotbalistul argentinian a rămas celebru după dubla cu AS Roma din 2008, de pe Stadio Olimpico, din grupele Champions League. CFR a câștigat acel meci cu 2-1.

De-a lungul carierei, jucătorul sud-american a mai trecut pe la Galatasaray, Orduspor, Deportivo la Coruna, Las Palmas, Zaragoza sau Mallorca. Este cotat la 400.000 de euro pe portalul transfermarkt.com.

Comenteaza