FCSB - CFR Cluj: Cel mai bun jucător străin versus cel mai bun jucător român în 2018

FCSB - CFR Cluj: Cel mai bun jucător străin versus cel mai bun jucător român în 2018
| Foto: YouTube

FCSB și CFR Cluj se înfruntă în derby-ul etapei, sâmbătă seara de la ora 20:00.

FCSB - CFR din seara aceasta, ultima partida din 2018, îi pune faţă în faţă pe Harlem Gnohere, străinul numărul 1 al anului 2018, versus George Ţucudean, cel mai bun fotbalist român.

În cazul ambilor, diferenţa în clasamentul total, după numărarea tuturor voturilor din cele 5 secţiuni, cu pondere egală de câte 20%, oficiali, căpitani, antrenori din Liga 1, redactorii şi cititorii GSP, a fost extrem de mare faţă de locul 2.

Atacantul CFR-ului a câştigat 3 din cele 5 categorii: oficiali, căpitani şi cititorii ziarului, în vreme ce francezul din lotul FCSB-ului s-a impus în 4 secţiuni: oficiali, antrenori, redactori GSP şi cititorii ziarului.

Duelul dintre cei doi mai conţine o miză suplimentară. Se află în luptă directă pentru câştigarea titlului de golgeter în actuala ediţie a Ligii 1. În momentul de faţă, Ţucudean e pe primul loc, cu 13 reuşite, tot atâtea câte are şi Mitriţă, în vreme ce Gnohere a rămas la cota 11 goluri!

În sezonul precedent, George şi Harlem şi-au împărţit în mod egal fotoliul de lider în ierarhia marcatorilor, ambii au înscris de câte 15 ori. 

Cel mai bun pasator 2018

Derby-ul de azi propune şi confruntarea unora dintre jucătorii din Liga 1 care au cele mai bune cifre în privinţa paselor de gol. CFR îl are pe Camora, autor a 6 assist-uri exclusiv în Liga 1. De la FCSB, primul în acest top în campionat e Florin Tănase, 5 pase decisive, câte are şi Bilel Omrani, care e anunţat şi el ca titular în ofensiva campioanei. 

Meciul de azi va decide practic şi campioana de Anul Nou. CFR are mai multe variante la îndemână pentru e se menţine lider. Orice succes sau rezultat de egalitate o vor aduce pe primul loc la startul lui 2019. Chiar şi o înfrângere la limită, adică la cel mult un gol, o va păstra pe CFR pe 1.

FCSB are nevoie de o victorie de la cel puţin două goluri în sus pentru a trece pe prima poziţie. Pe parcursul sezonului regulat, departajarea se face ţinând cont de golaverajul general, însă la final, intrarea în play-off, în cazul în care două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare va fi constituit de rezultatele din meciurile directe. În tur, în Gruia, s-a terminat 1-1. 

sursa: gsp.ro


 

Comenteaza