Juventus a câștigat Cupa Italiei FOTO/VIDEO

Juventus a câștigat Cupa Italiei FOTO/VIDEO
Juventus a câștigat, miercuri, Cupa Italiei, după ce a învins-o cu 2-0 pe Lazio, în finala de pe Stadio Olimpico din Roma.

Torinezii au avut nevoie de doar 12 minute pentru a rezolva duelul cu "vulturii". Prima lovitură a venit de la Dani Alves (12), după o contrare a lui Alex Sandro. Leonardo Bonucci (24) a dublat apoi avantajul, la capătul unui corner.

Marea surpriză a partidei a fost titularizarea lui Neto în poarta lui Juventus, Buffon fiind doar rezervă de această dată. În primul "11" al celor de la Lazio și-a afăcut apariția și fostul internațional, Ștefan Radu. Fotbalistul de 30 ani a intrat pe teren în minutul 21, în locul lui Marco Parolo.

După succesul de pe Olimpico, Juventus obține pentru al treilea an la rând Cupa Italiei și pentru a 12-a oară de la înființare. Echipa lui Massimilano Allegri este aproape de lua și al șaselea titlu consecutiv. Pentru asta, campioana din Peninsulă trebuie să o bată pe Crotone în următoarea etapă.

Juventus are, de asemenea, șansa de a realiza tripla istorică. Pe 3 iunie, la Cardiff, italienii vor da piept cu Real Madrid în finala Champions League.

Juventus Torino - Lazio Roma 2-0 (2-0)

Au marcat: Dani Alves (12), Leonardo Bonucci (24)

Juventus: Neto (Lemina 78) - Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alves - Marchisio, Rincon, Sandro, Dybala - Mandzukic, Dybala. Antrenor: Massimiliano Allegri

Rezerve neutilizate: Buffon - Audero, Benatia, Cuadrado, Mattiello, Asamoah, Lichtseiner, Sturaro, Kean, Leris

Lazio: Strakosha - Wallace, De Vrij (Luis Alberto 69), Bastos (Anderson 53), Basta - Parolo (Ștefan Radu 21), Biglia, Milinkovic-savic, Lulic - Immobile, Keita. Antrenor: Simone Inzaghi

Rezerve neutilizate: Adamonis - Vargic, Hoedt, Patric, Djordjevic, Crecco, Lombardi, Tounkara, Murgia

Arbitru: Paolo Tagliavento

Stadion: Olimpico, Roma (Italia)

Comenteaza