Kapetanos are cale liberă spre Steaua. Batin, anunţat netransferabil

Kapetanos are cale liberă spre Steaua. Batin, anunţat netransferabil
Pantelis Kapetanos are şanse mari să ajungă în „Ghencea", după ce la formaţia clujeană a ajuns rezervă de lux cu un salariu consistent. În schimb, Paul Batin va rămâne în Gruia.

 Mihai Stoica, managerul general al Stelei, anunţa în urmă cu o săptămână numele a 11 jucători care ar urma să primească oferte de transfer. Până ieri, în ultima zi în care cluburile care participă în Liga Campionilor pot să anunţe lista de jucători către UEFA, în „Ghencea" nu ajunsese nici unul dintre ei. Totuşi, „militarii" încearcă să-şi dubleze posturile pentru meciurile din campionat şi Cupa României, astfel că există şanse ca măcar unul dintre cei doriţi, în speţă Pantelis Kapetanos, să semneze până la urmă cu Steaua.

Jucătorul este văzut de Laurenţiu Reghecampf drept o dublură perfectă pentru titularul postului, Federico Piovaccari, fiind un atacant oportunist, cu un fizic bun, care s-ar plia pe sistemul echipei. Mai mult, dintre toţi jucătorii doriţi la Steaua, grecul are o situaţie contractuală destul de simplă, în sensul în care oficialii din Gruia au anunţat că ar dori să se despartă de el. „Mi-am dat acordul ca Pantelis Kapetanos să plece liber de contract. Nu ştiu cu cine negociază, nu ştiu dacă pleacă la Steaua. Am renunţat la el pentru că Rednic a considerat că sunt alte opţiuni mai bune pe acest post decât el. Ne-a ajutat foarte mult, însă în ultimul an nu a mai dat randament", spunea finanţatorul Arpad Paszkany, înaintea începutului de campionat. Între-timp, jucătorul dat afară de Mircea Rednic a revenit în lotul primei echipe, la cererea lui Grigoraş. Pe de altă parte, salariul atacantului, cifrat la peste 180.000 de euro pe sezon, ar putea fi un impediment în calea mutării, asta în condiţiile în care media salarială de la Steaua nu depăşeşte 120.000 de euro.

Dacă transferul lui Kapetanos la Steaua are şanse să devină o certitudine, nu acelaşi lucru se poate spune despre celălalt jucător dorit de campioană, Paul Batin. Atacantul pare să-şi fi găsit cadenţa la CFR, după patru sezoane în care a fost împrumutat pe la diferite echipe, iar Petre Grigoraş nu pare dispus să se despartă de el, mai ales că cei doi au colaborat excelent la Pandurii Târgu-Jiu, în urmă cu doi ani. „Despre Batin pot să spun multe, e un fotbalist pe care-l cunosc foarte bine, un băiat talentat. E important că şi-a intrat în ritm şi la CFR", a spus Grigoraş.

Deşi nu sunt dispuşi să discute o vânzare a lui Batin, „feroviarii" s-ar putea despărţi vara viitoare de atacantul în vârstă de 26 de ani. Conform gsp.ro, oficialii Stelei vor discuta direct cu jucătorul, la iarnă, când acesta intră în ultimele şase luni de contract şi poate semna cu orice altă echipă. Aceaşi strategie va fi aplicată şi în cazul fundaşului stânga brazilian, Guilherme, de la Petrolul, declarat şi el netransferabil de către prahoveni.

Era aşteptat la „U"

Venirea lui Paul Batin la CFR Cluj s-a produs total neaşteptat. În vara lui 2009, atacantul pe atunci golgheter la FC Baia Mare, în Liga a III-a, se înţelesese cu „U" Cluj pentru un contract şi era aşteptat la reunirea „studenţilor" după ce a efectuat şi vizita medicală. Aflat în parcarea bazei sportive „Clujana", atacantul a fost sunat de către impresarul său, Vasile Miriuţă, care l-a înştinţat că e dorit de CFR Cluj. Imediat, s-a urcat în maşină şi a semnat cu echipa din Gruia fără să ezite, lâsându-i pe alb-negri cu „ochii-n soare".

18 goluri a înscris Paul Batin în Liga I pentru CFR Cluj, FC Braşov şi Pandurii Târgu-Jiu în 76 de meciuri disputate pe prima scenă.

 

Comenteaza