KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0. Cristi Pojar: "Adversarii au jucat la intimidare"

KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0. Cristi Pojar:
Fostul jucător al Universității Cluj este de părere că terenul și arbitrajul de la Astana au reprezentat un mare handicap pentru selecționata lui Christoph Daum.

Naționala României a încheiat la egalitatea partida cu Kazahstanul, disputată la Astana, scor 0-0, marți seara, în cel de-al treilea meci din preliminariile CM 2018. Este a doua remiză înregistrată de "tricolori", după 1-1 cu Muntenegru, pe 4 septembrie, la Cluj.

Sâmbătă, 8 octombrie, România se impunea cu 5-0 în fața Armeniei, la Erevan. De partea cealaltă, cazacii fuseseră învinși cu același scor de Muntenegru.

"Din păcate, nu am avut aceeași șansă de care am dispus la Erevan. Terenul a fost un mare handicap pentru noi, iar adversarii au jucat la intimidare. Practic și-au atins scopul, au scos un punct. Şi arbitrajul e discutabil. Toate ca toate, dar am avut trei accidentați. Trebuia dictat penalty la faultul comis asupra lui Chipciu, iar la Grigore, roșu direct", a declarat Cristi Pojar, pentru ZIUA de CLUJ.

Fostul jucător al "Șepcilor roșii" nu crede că elevii lui Daum ar fi putut scoate mai mult de un egal. "Nu am reușit nici să valorificăm ocaziile care ni s-au ivit. Îmi pare rău că s-a terminat așa. După cum spuneam și acum câteva zile, dacă scoatem 4 puncte e bine, dacă obținem 6 ar fi excelent.

Mi-aș fi dorit să învingem în meciul de aseară, atât pentru Națională, cât și pentru Christoph Daum. Urmează o partidă foarte dificilă cu Polonia, dar nu și capitală. Chiar dacă pierdem, șansele rămân, pentru că și ei se pot încurca", a mai spus Pojar.

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, este de părere că remiza de la Astana va transforma partida cu Polonia, din noiembrie, într-un joc vital pentru Mondialul de peste doi ani. "Adversarii au jucat foarte dur. A fost un fotbal în stil de gladiator. Arbitrii au greșit foarte mult și cred că trebuia acordat penalty la faultul comis asupra lui Chipciu.

De altfel, trebuia acordat un cartonaș roșu și la faza accidentării lui Grigore. Din păcate, nici Săpunaru nu a scăpat neaccidentat. Ce pot să zic? E păcat. Ar fi fost important să câștigăm pentru că vin meciuri și mai grele. Va trebui să învingem Polonia pentru a rămâne în cărți", a afirmat oficialul "feroviarilor".

La capătul acestui rezultat, România ocupă locul 3 în grupa E. Elevii lui Daum au strâns până acum 5 puncte. Pe prima poziție se clasează Muntenegru (7 puncte), iar pe locul secund se află Polonia (7 puncte).

Sub "tricolori" se află Danemarca (3 puncte), Kazahstan (2 puncte) și Armenia (0 puncte). Pe 11 noiembrie, de la ora 21:45, România va da piept cu Polonia, pe Arena Națională. Partida poate fi hotărâtoare pentru "tricolori" în ecuația primului loc din Grupa E.

Comenteaza