Naționala de handbal a ajuns la Rio. Cu două clujence în lot, ce şanse are România să ajungă în sferturi

Naționala de handbal a ajuns la Rio. Cu două clujence în lot, ce şanse are România să ajungă în sferturi
Selecționata de handbal feminin a României a ajuns, miercuri, la Rio de Janeiro, acolo unde se va desfășura Olimpiada de Vară 2016. În delegație se află și două componente ale formației "U" Alexandrion Cluj. E vorba de portarul Ionica Munteanu (37 ani ) și pivotul Florina Chintoan (30 ani).

În perioada 7-14 august, "tricolorele" vor întâlni Angola, Brazilia, Muntenegru, Spania și Norvegia. Cea mai intersantă dispută va fi, de partea, întâlnirea cu Norvegia. Reprezentativa nordică a obținut titlul suprem la mondialul din luna decembrie a anului trecut. Atunci, elevele lui Tomas Ryde au fost oprite din drumul spre finală de către această echipă. Norvegia s-a impus cu 35-33. Ulterior, a întrecut Olanda cu 31-23 în ultimul act, câștigând turneul.

Brazilia poate reprezenta la rândul ei un adversar de calibru. România s-a întâlnit cu naționala din "Țara Cafelei" în optimile mondialului din Danemarca. Rezultatul a fost în favoarea echipei antrenate de Tomas Ryde, 25-22.

Muntenegru s-a oprit în sferturile mondialului din 2015, după ce a fost învinsă de viitoare campioană, Norvegia. Diferența a fost de un singur punct (25-26).

Spania și-a încheiat parcursul de la competiția organizată de Danemarca după un eșec înregistrat în fața Franței. Naționala din Hexagon a câștigat cu 22-21.

Angola a fost eliminată în optimile mondialului danez, după ce a pierdut disputa cu Muntenegru (28-38).

Miza este mare și oricine poate ajunge în fazele eliminatorii. Cert e că România are în lot jucătoare experimentate, precum: Ionica Munteanu, Cristina Neagu, Valentina Elisei, Oana Manea, Melinda Geiger sau Aurelia Brădeanu.

La Campionatul Mondial din Danemarca, reprezentativa de handbal a României a obținut medalia de bronz. În meciul pentru locul trei, a învins cu 31-22 formația Poloniei.

Programul echipei de handbal la Jocurile Olimpice:

7 august, ora 1.50 : România-Angola

8 august, ora 22.40 : România-Brazilia

10 august, ora 17.30 : România-Muntenegru

12 august, ora 20.40 : România-Spania

14 august, ora 22.40 : România-Norvegia

Partidele vor putea fi urmărite la TV în direct pe TVR.

Comenteaza