"Studentele" obţin prima victorie din campionat. 31-24 cu CSM Bistriţa

În ultimele două partide, "U" Cluj a înregistrat un egal (31-31 cu Măgura Cisnădie) şi o înfrângere (18-21 cu HCM Râmnicu-Vâlcea).

"U" Cluj s-a impus, miercuri, pe terenul formaţiei CSM Bistriţa, cu 31-24 (13-10), în cea de-a treia etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin. Prima repriză a fost echilibrată, bistriţencele reuşind să intre în avantaj la un moment dat (8-9).

Elevele lui Carmen Amariei au revenit, însă, intrând la cabine cu o diferenţă de trei puncte (13-10). În actul secund, "studentele" s-au desprins pe tabelă (25-13). Universitatea a continuat să domine şi în ultimele minute, câştigând meciul cu 31-24.

Punctele formaţiei clujene au fost înscrise de Alla Sheiko (11), Laura Popa (6), Cristina Laslo (4), Florina Chintoan (4), Abigail Vălean (3), Boian (1), Severin (1) şi Puiu (1). Pentru bistriţence au marcat Oana Chirilă (8), Daniela Crap (6), Dana Raţiu (5), Andrada Paşcă (2), Pristăviţă (1), Cîrstea (1) şi Preda (1).

Este prima victorie înregistrată de clujence în acest sezon. În ultimele două runde, "U" a înregistrat un egal (31-31 cu Măgura Cisnădie) şi o înfrângere (18-21 cu HCM Râmnicu-Vâlcea).

"Ne bucurăm foarte mult pentru rezultatul obţinut în această seară. Ne aşteptam la un meci dificil, dar nu a fost aşa. Jocului a fost bun, per total, echipa noastră a dominat şi ne întoarcem acasă cu o vctorie muncită.

Sper să mergem pe aceeaşi linie şi în partida cu Unirea Slobozia, de unde vrem să obţinem alte trei puncte", a declarat directorul sportiv al Universităţii, Cosmin Sălăjan, pentru ZIUA de CLUJ.

La capătul acestui rezultat, "U" Cluj urcă pe locul 5, cu 4 puncte. La rândul ei, CSM Bistriţa se clasează pe locul 7, cu doar 3 puncte. Sezonul trecut, Universitatea s-a clasat pe locul 10 în campionat. De partea cealaltă, formaţia bistriţeană evoluează pentru prima dată de la înfiinţare în Liga Naţională.

Într-un alt meci disputat miercuri, HCM Râmnicu-Vâlcea a fost întrecută de Corona Braşov 25-29. Duminică, de la ora 17:00, echipa antrenată de Amariei va întâlni Unirea Slobozia la Sala Polivalentă. Pentru CSM Bistriţa, urmează o deplasare cu Cetatea Deva.

Comenteaza