Tranzacţie în familie: Reghecampf îi trimite pe Lupu şi Năstăsie la „U”

Tranzacţie în familie: Reghecampf îi trimite pe Lupu şi Năstăsie la „U”
După ce a intermediat trecerea lui Adrian Popa la Steaua, Anamaria Prodan a reuşit să obţină acordul soţului ei, dar şi al finanţatorului Gigi Becali, pentru împrumutul tinerilor Valeriu Lupu şi Ionuţ Năstăsie la Cluj.

Dacă transferul lui Adrian Ionescu nu s-a rezolvat nici până ieri, Universitatea a reuşit, totuşi, să se întărească cu doi tineri de perspectivă din curtea Stelei, Ionuţ Năstăsie (20 de ani) şi Valeriu Lupu (22 de ani). Cei doi jucători au fost împrumutaţi pentru un sezon de către gruparea antrenată de Laurenţiu Reghecampf.

Steaua a reuşit marţi seara să dea una dintre loviturile Ligii I, după ce l-a transferat pe mijlocaşul Adrian Popa de la Concordia Chiajna, fotbalist care a fost impresariat de Anamaria Prodan, preşedintele Universităţii. Dacă Prodan a pus o vorbă bună primarului din Chiajna pentru a-l lăsa pe Popa la Steaua, soţul ei, Laurenţiu Reghecampf, a acceptat să-i trimită la Cluj pe doi dintre tinerii de perspectivă din lotul său. Astfel, Ionuţ Năstăsie, fostul căpitan al echipei sub 19 ani a României, şi actual internaţional de tineret, alături de Valeriu Lupu, au fost împrumutaţi pentru un sezon la Universitatea Cluj.

Năstăsie a fost caracterizat de foarte mulţi oameni de fotbal drept unul dintre cele mai bune produse ale Centrului de Copii şi Juniori ai Stelei din ultima vreme. Mijlocaş polivalent, care poate juca pe ambele benzi ale terenului, fotbalistul în vârstă de 20 de ani a fost titularizat în mai multe partide amicale de către Laurenţiu Reghecampf în această vară. Trransferurile din ultima vreme l-au scos pe jucător din planurile pentru lotul de „18", astfel că s-a luat decizia împrumutului la Cluj unde poate prinde mai multe partide. Fundaş de bandă stângă, Lupu a evoluat 45 de minute în acest sezon pentru Steaua Bucureşti şi a fost criticat de către Gigi Becali după meciul cu Astra din cauza frizurii pe care a adoptat-o, dar şi pentru că a gafat la două goluri ale ploieştenilor. El a reuşit să bifeze, însă, 17 meciuri pentru Unirea Urziceni, în urmă cu doi ani.

Anamaria Prodan a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că a insistat pentru aducerea celor doi jucători pentru a asigura o concurenţă serioasă pe posturi. „Sunt doi jucători de perspectivă, foarte talentaţi, şi mă bucur că am putut să-i aducem. Am discutat marţi seara cu Laur (Laurenţiu Reghecampf - n.red) şi a fost de acord să-i lase la „U". Azi (ieri - n.red) şi-a dat acordul şi Gigi Becali, aşa că am semnat actele, iar jucătorii au plecat spre Cluj. Am vrut să-i aducem tocmai pentru a avea mai multe soluţii, ne aşteaptă meciuri foarte dificile şi un program greu, iar tocmai de aceea e bine să avem dubluri pe posturi", a declarat Anamaria Prodan, preşedintele executiv al „Şepcilor roşii".

Cei doi jucători urmau să ajungă aseară la Cluj, însă şansele ca ei să evolueze în meciul de mâine, din deplasare, cu CS Severin, sunt minime.

Ionescu mai aşteaptă

Deşi ieri ar fi trebuit să semneze contractul cu Universitatea, Adrian Ionescu mai are de aşteptat până să redevină jucătorul „Şepcilor roşii". Anamaria Prodan a explicat că, cel mai probabil, actele vor fi semnate la începutul săptămânii viitoare. „Transferul lui Ionescu nu a căzut. E foarte probabil ca luni să semnăm, depindem de un act care trebuie să vină de la Tulcea", a spus Prodan. Mijlocaşul Adi Ionescu (27 de ani) se antrenează de mai bine de o săptămână cu formaţia „Şepcilor roşii".

Mendy are probleme cu viza

Universitatea l-a împrumutat pe Valeriu Lupu de la Steaua şi pentru a-şi asigura postul de fundaş stânga în cazul despărţirii de Gaston Mendy. Fotbalistul senegalez are probleme cu viza de şedere în România, aceasta urmând a fi prelungită la finalul lunii. Dacă nu se va reuşi acest lucru, există şanse mari ca fotbalistul să părăseacă Clujul. „Încercăm tot ce este posibil să-l ţinem pe Mendy. Sperăm să rezolvăm situaţia şi să-i prelungim viza", a confirmat Anamaria Prodan. Gaston Mendy a semnat în vară pentru încă un sezon cu „U" Cluj, după ce intrase la un moment dat în atenţia lui Dinamo.

200.000 de euro

este suma la care sunt evaluaţi fiecare dintre cei doi jucători aduşi de „U" de la Steaua, conform transfermarkt.de.

 

 

Comenteaza