"Tricolorele" se pregătesc pentru Europeanul din Suedia la Cluj. Trei jucătoare de la "U", în lotul lui Martin Ambros

Naționala de handbal feminin a României va participa în acest weekend la Trofeul Carpați, competiție în cadrul căreia Martin Ambros, noul selecționer al primei reprezentative, va stabili lotul final pentru Euro 2016.

"Este ultimul test înainte de europene. Chiar dacă mă aflu aici de scurt timp, sunt mulţumit de cum au reacţionat jucătoarele. Sper să încep cu dreptul mandatul la naţionala României. Nu avem decât două săptămâni de pregătire şi vreau să aveţi răbdare cu echipa. Luaţi în considerare că sunt nou, multe fete sunt noi, vrem să facem un turneu bun", a declarat noul antrenor al Naționalei în ProSport.

Căpitanul primei reprezentative, Cristina Neagu, nu va juca la turneul de la Cluj din cauza unor probleme la gleznă. Gândurile handbalistei de 28 ani se îndreaptă spre Campionatul European din Suedia, care se va desfășura între 4 și 18 decembrie 2016.

"Am făcut entorsă şi nu ştiu dacă voi fi aptă să joc în week-end. Fac tot ce ţine de mine ca să mă pot recupera. E greu pentru că nu am antrenamente în picioare şi sper să fiu bine în perioada următoare. Este o onoare să fiu căpitanul echipei. Ambros mă cunoaşte de mai mult timp şi el a dorit acest lucru, încă de la sosire. Avem un antrenor nou, cu un stil diferit, sunt alte informaţii pe care încercăm să le asimilăm cât de repede posibil. Îmi doresc rezultate la Euro, dar sunt realistă și conştientă că avem o grupă infernală. Încercăm să ieşim din grupă şi să obţinem puncte în grupa principală. Obiectivul mai realist ar fi ieşirea din prima grupă", a spus Cristina Neagu.

Trofeul Carpați la handbal feminin va avea loc în perioada 26-27 noiembrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, participante fiind echipele România A, România B, vicecampioana mondială Olanda și Ungaria. Pe 26 noiembrie, Ungaria și Olanda se vor întâlni de la ora 17:00, iar România A și România B vor juca de la 20:00. Pe 27 noiembrie, finala mică va fi de la ora 17:00, iar finala mare de la 20:00.

După Trofeul Carpați, antrenorul Martin Ambros va decide lotul pentru Campionatul European din Suedia, din 4-18 decembrie, unde România va întâlni, în Grupa D, Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) și Croația (9 decembrie).

Spaniolul Martin Ambros a devenit selecționerul Naționalei de handbal feminin pe 4 septembrie 2016, când l-a înlocuit pe suedezul Tomas Ryde. După turneul amical din acest weekend, Ambros va stabili lista finală a jucătoarelor care vor participa la Campionatul European din Suedia. În lotul inițial se află și trei handbaliste de la "U". E vorba de Cristina Laslo, Laura Popa și Florina Chintoan.

Lotul României pentru Trofeul Carpați

Portari: Paula Ungureanu (CSM Bucureşti), Denisa Dedu (Corona Braşov), Elena Voicu (Dunărea Brăila), Iulia Dumanska (SCM Craiova)

Extreme stânga: Cristina Florică (HCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu (CSM Roman)

Interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Gabriella Szucs (Dunărea Brăila), Gabriela Preda (CSM Bistriţa)

Centri: Eliza Buceschi (FC Midtjylland), Cristina Laslo ("U" Cluj), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila)

Interi dreapta: Melinda Geiger (Brest), Laura Popa ("U" Cluj)

Extreme dreapta: Aneta Udriştioiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Braşov), Ana Maria Simion (HCM Râmnicu Vâlcea), Marinela Neagu (Corona Braşov)

Pivoţi: Oana Manea (CSM Bucureşti), Florina Chintoan ("U" Cluj), Crina Pintea (Thuringer)

Comenteaza