„U" îl poate demite pe Viorel Duru dacă va câştiga licenţa în Elveţia

„U
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat în cadrul Adunării Generale că şeful comisiei de licenţiere va fi dat afară dacă „Şepcile roşii" vor avea câştig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurată sâmbătă, la Casa Fotbalului, nu a luat nici o decizie în ceea ce priveşte eliminarea licenţierii pentru echipele care nu participă în Europa. În fapt, până acum nu se ştie nici măcar numărul de echipe care-l va avea Liga I în sezonul viitor. Totuşi, Mircea Sandu, şeful FRF, le-a transmis oficialilor lui „U", care atacă la Lausanne decizia comisiei de a nu le acorda licenţa, că în cazul în care vor avea câştig de cauză, Viorel Duru, directorul departamentului, va fi dat afară.

Fotbalul românesc traversează cea mai gravă criză din ultimii ani. Echipele de tradiţie au fost retrogradate sau „îngropate" pe criterii juridice, iar şefii de la FRF sau LPF s-au spălat pe mâini de fiecare dată. Sâmbătă, în Adunarea Generală, fanii aşteptau să se ia anumite decizii importante în ceea ce priveşte sistemul competiţional din sezonul viitor, dar şi anumite precizări legate de soarta Universităţii şi a Rapidului, ai căror conducători au cerut, oficial, eliminarea procesului de licenţiere. Mircea Sandu a anunţat la final că e foarte clar că toate cele patru retrogradate sportiv, Bistriţa, Severin, Chiajna şi Iaşi, vor evolua în liga secundă, în ciuda protestelor oficialilor ultimei echipe care cer şi acum să rămână în prima divizie. Despre componenţa Ligii I s-a vorbit doar cu aproximaţie. „E posibil să avem Liga I cu 16, cu 15... Ce dacă va sta o echipă în fiecare etapă? Câte echipe au obţinut licenţa atâtea rămân în Liga I. Acum avem, după retrogradare, 14, dintre care două fără licenţă. Deci 12 echipe. Vor promova patru din Liga a II-a, dintre care trei au licenţă, iar una decamdată nu. Aşadar sunt 16, iar dacă Universitatea Cluj câştigă la TAS, vom avea campionat cu 17 echipe, 34 de etape şi o formaţie care stă în fiecare etapă. Dacă „U" Cluj nu câştigă, rămân 16 şi se joacă 30 de etape. Iar în situaţia în care Năvodari nu obţine nici ea licenţa la apel, va fi campionat de 15, cu 30 de etape şi o echipă care stă în fiecare etapă. În ceea ce priveşte retrogradarea, la finalul ediţiei 2013/2014 propunerea noastră este să cadă trei, în cazul în care sunt 16 echipe. Să promoveze câştigătoarele celor două serii din Liga a II-a şi să se organizeze un baraj între ocupantele locului 2 din cele două serii ale eşalonului secund", a fost propunerea lui Mircea Sandu.

În schimb, acţionarul majoritar al FC „U", Ioan Mărginean, l-a atacat pe Viorel Duru, argumentând că şeful licenţierii a tratat diferit două cluburi aflate în insolvenţă, acordând licenţa Bistriţei şi respingând solicitarea „Şepcilor roşii". „Domnul Duru a spus că nu-l interesează legea din România, ci numai manualul de licenţiere al dânsului. Domnul Duru este un dur neatacat în cadrul procesului de licenţiere şi nu a fost de partea noastră, a membrilor afiliaţi. Nu vreau capul domnului Duru, dar vreau să vedem ce spune TAS când va vedea că dintre două cluburi aflate în insolvenţă, unul (n. red. - Gloria Bistriţa) ia licenţa, iar altul nu (n. red. - Universitatea Cluj)", a spus Mărginean, citat de Mediafax. În replică, Mircea Sandu l-a asigurat pe conducătorul „studenţilor" că în cazul în care clubul va primi câştig de cauză la Lausanne, Viorel Duru va fi dat afară. Mai mult, „Naşul" l-a acuzat pe Duru că şi-a depăşit atribuţiile, prin declaraţiile date în cadrul unei conferinţe de presă. „Sunt de acord că domnul Duru este un tip dur şi chiar că uneori îşi depăşeşte atribuţiile. Trebuie să îi atrag atenţia şi voi avea în acest sens o discuţie cu dânsul, iar dacă Universitatea Cluj va avea câştig de cauză la TAS, acest lucru va reprezenta şi încetarea raporturilor de muncă dintre FRF şi domnul Duru", a asigurat Mircea Sandu.

Conducerea lui „U" a depus deja întreaga documentaţie la Lausanne, iar în această săptămâna va ajunge în Elveţia şi o delegaţie oficială a „Şepcilor roşii", din care face parte, spun sursele ZIUA de CLUJ, şi Marieta Anastasescu, noul administrator judiciar. În faţa instanţei din Elveţia, clubul va fi reprezentant de un cunoscut avocat, originar din Italia, cu care a mai colaborat şi în alte cazuri, inclusiv în procesele cu Antonio Palilla, fostul antrenor, sau cu CFR Cluj, în sezonul trecut. Atunci, „feroviarii" au cerut la Lausanne câştigarea cu 3-0 la „masa verde" a derby-ului local, întrerupt după altercaţia dintre Bornescu şi Cadu. TAS va da un verdict până cel târziu pe 20 iunie.

 

Comenteaza