Tânăr de 19 ani, condamnat pentru omor după ce a condus beat și fără permis și a ucis un copil. Cât timp va sta după gratii

Tânăr de 19 ani, condamnat pentru omor după ce a condus beat și fără permis și a ucis un copil. Cât timp va sta după gratii

Curtea de Apel Alba Iulia a dat o sentință definitivă în cazul unui accident mortal produs în Petroșani.

Tragedia a fost provocată de Claudiu Nițariu, un tânăr de 19 ani, care s-a urcat beat la volan și a intrat într-un grup de șase tineri. În urma acestui accident, un tânăr a fost ucis.

Pentru fapta sa, tânărul vinovat a fost încadrat la omor, tentativă de omor, conducere fără carnet, conducere sub influența băuturilor alcoolice și fugă de la locul accidentului, conform Alba24.

Această tragedie a șocat comunitatea din Petroșani, județul Hunedoara. Fapta oribilă a avut loc la data de 12 decembrie 2022. Tânărul nu avea carnet și s-a urcat beat la volan.

De asemenea, acesta s-a luat la întrecere cu un alt șofer și a condus cu 140 de kilometri la oră. În final a intrat cu autoturismul într-un grup de șase copii.

Pentru fapta sa, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe tânăr la 13 ani si 10 luni de închisoare cu executare. Acesta a făcut apel, iar dosarul a ajuns la instanța superioară, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde magistrații au menținut pedeapsa dată de Tribunal.

Totodată, tânărul trebuie să achite daune morale de 300.000 de euro către părinții copilului ucis, dar și către restul victimelor. Decizia este definitivă.

Acest caz se aseamănă cu tragedia produsă anul trecut în stațiunea 2 Mai, unde Vlad Pascu, drogat fiind, a condus cu viteză și a intrat într-un grup de copii. Două persoane au fost ucise. Cu toate acestea, Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat, așa cum au cerut părinții tinerilor uciși, ci pentru ucidere din culpă. Asta înseamnă o pedeapsă mai mică, între doi și șapte ani, scrie Euronews.ro.

Comenteaza