Teatrul Puck a lansat încă două povești în format audio

Teatrul Puck a lansat încă două povești în format audio

Teatrul de Păpuși „Puck” a lansat două noi povești audio în cadrul proiectului „AudioPuck, poveștile copilăriei” realizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

Cei mici și cei mari pot asculta gratuit de astăzi pe pagina AudioPuck de pe site-ul www.teatrulpuck.ro basmele ”Jack și vrejul de fasole” și „Doia, prințesa țiganilor”.

”Jack și vrejul de fasole”, de Joseph Jacobs, în lectura actriței Adina Ungur poate fi ascultat aici:http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/04/2_jack-si-vrejul-de-fasole.mp3 . Ilustrația muzicală este asigurată de Attila Nagy.

De asemenea, tot azi a fost postată pe site în format audio povestea „Doja, a cigány tündér”/„Doia, prințesa țiganilor”, în interpretarea lui György László. Ilustrația muzicală este realizată de Cebrát Szilárd.

Înregistrarea poate fi ascultată aici: http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/05/2.-Doja-a-cig%C3%A1nyt%C3%BAnd%C3%A9r-cig%C3%A1ny-m.-felolvas-Gy%C3%B6rgy-L%C3%A1szl%C3%B3.wav

Proiectul „AudioPuck - Poveștile copilăriei” (în română)/ „AudioPuck - Basmele popoarelor (Népek meséi)” (în limba maghiară) își propune sprijinirea cadrelor didactice și a părinților în procesul de învățare al copiilor, prin realizarea unei platforme – suport pentru activitatea didactică.

AudioPuck a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde astfel o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

Pentru acest proiect a fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua în aceleași condiții și în anul școlar 2020 – 2021.

Comenteaza