7 trucuri care te vor ajuta să adormi mai repede în fiecare seară

7 trucuri care te vor ajuta să adormi mai repede în fiecare seară
| Foto: playtech.ro

Există câteva trucuri esențiale care îi vor ajuta pe cei cu insomnii să scape de această neplăcere pe viitor.

Lipsa somnului ne împiedică, de cele mai multe ori, să ne concentrăm, dar ne predispune și la depresie, infarct sau acumularea de kilograme în plus. Specialiștii susțin că stresul reprezintă principala cauză a insomniei. 

Emoțiile puternice sau grijile de zi cu zi ne fac să stăm în pat ore bune până adormim, cu toate că suntem obosiți. Insomnia poate duce la o stare de oboseală generalizată în organism, iar persoanele care nu au un somn liniștit noaptea nu se vor mai putea concentra la activitățile zilnice.

Pentru a adormi cât mai repede și să ai un somn odihnitor, este recomandat să ține-ți cont de următoarele sfaturi. Iată ce trebuie să faci în fiecare seară:

Închide ochii și imaginează-ți că faci ceva care îți place. În acest fel, vei fi mai concentrat și îți va crea o stare de bine, care te va ajuta să adormi mai repede.

Ține în cameră un difuzor cu uleiuri esențiale. Conform specialiștilor, uleiurile din mentă și lavandă pot face minune noaptea.

Nu utiliza telefonul înainte de somn. Experții au concluzionat că lumina pe care toate dispozitivele o dau împiedică organismul să producă melatonina, hormonul care ne ajută să dormim mai bine. Drept urmare, este bine să lași telefonul cu cel puțin 30 de minute înainte să te bagi în pat.

Folosește patul doar pentru somn. Dacă vei mânca sau vei face orice altceva în pat care nu are legătură cu somnul, creierul tău va asocia acel spațiu cu alte activități stresante. Astfel, te va împiedica să adormi cât mai rapid.

Consumă ceai din coajă de banană. Ceaiul este extrem de simplu de preparat: se ia coaja de banană, se bagă într-o oală cu apă, iar totul se fierbe pentru 10 minute. Preparatul se bea cu o oră înainte de somn.

Fă o listă cu sarcinile care te frământă. Specialiștii spun că ai nevoie de doar 5 minute pentru a-ți goli mintea și să adormi imediat ce te-ai pus în pat. În acele 5 minute, este musai să faci o listă cu niște sarcini, de preferat cele la care te gândești cel mai mult.

Utilizează metoda 4-7-8. Trage aer în piept timp de 4 secunde, ține-l in plămâni alte 7, apoi expiră-l timp de 8 secund. Repetă această schemă de 5 ori în fiecare seară, potrivit playtech.ro.

Etichete
Comenteaza