Atenție cum purtați măștile. Pot provoca probleme de sănătate în anumite cazuri

Atenție cum purtați măștile. Pot provoca probleme de sănătate în anumite cazuri

Echipamentul de protecţie limitează răspândirea virusului, dar ar putea duce la alte probleme de sănătate, spun medicii japonezi.

Majoritatea oamenilor care doresc să îşi defăşoare activitatea sau să călătorescă în vara acesta au luat deja în considerare un element adiţional. Purtarea măştii, recomandată în anumite ţări sau obligatorie în alte ţări, poate duce în anumite cazuri la probleme de sănătate.

Acest aspect a fost raportat de experţi în publicaţia Japan Times. Aceştia au explicat că odată cu creşterea temperaturii respiraţia va fi mai dificilă. Muşchii respiratorii sunt stresaţi ceea ce conduce la reducerea respiraţiei, iar acest lucru facilitează acumularea de căldură în organism, precizează experţii, potrivit Mediafax.

Doctorul Yasufumi Miyake, director al Secţiei de Urgenţă de la Spitalul Universitar din Tokyo, a recomandat celor ce poartă mască să consume apă în mod regulat şi să nu depună un efort prea mare pentru a evita dezhidratarea ce poate creşte în urma purtării măştii. Prin urmare, nu purtați masca când faceți sport sau în timpul unui efort prelungit. Bineînteles, asta înseamnă că va trebui să căutați locuri sigure activitățile sportive, adică fără aglomerație.

"Cu siguranţă trebuie să evitaţi exerciţile când purtaţi mască", spune Noriyuki Koibuchi, profesor la Universitatea de medicină Gunma.

Comenteaza