Desert de toamnă. Biscuiţi cu mere

Desert de toamnă. Biscuiţi cu mere

Biscuiţi cu mere, reţetă delicioasă de toamnă cu aluat fraged de casă şi umplutură de toamnă.

Ingrediente

225 g faina

100 g unt

80 g zahar tos fin

1 ou mediu

3 g praf de copt

1 lingura lapte rece

1 varf cutit sare

1 plic zahar vanilat

Umplutura 

260 g cubulete de mar (cantarite dupa ce am curatat si taiat merele)

30 g unt

1 lingurita rasa scortisoara

50 g zahar

Mod de preparare aluat fraged

Punem faina in robotul de bucatarie, adaugam praful de copt cernut, untul rece taiat in cubulete, oul, zaharul tos si zaharul vanilat, sarea si laptele. Actionam robotul la viteza medie pana cand aluatul devine sfaramicios. Mutam aluatul pe masa de lucru si il compactam. Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 45 de minute.

Mod de preparare umplutura de mere

Amestecam cubuletele de mar cu zaharul si scortisoara si le lasam intr-un vas cca 10 minute. Punem untul intr-o craticioara, pe foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugam merele. Sotam merele pe foc mic, cca 20 de minute, avand grija sa amestecam din cand in cand, sau pana cand sucul lasat de acestea s-a evaporat. Inchidem focul si lasam merele sa se raceasca complet.

Asamblare

Intindem aluatul fraged pe masa de lucru, usor pudrata cu faina, intr-o foaie de 4-5 mm grosime. Cu o forma cu margini ondulate, decupam cercuri de 4-5 cm. Asezam cate o lingurita plina de umplutura de mere pe jumatate din cercurile decupate si le acoperim cu restul cercurilor ramase. Presam usor marginile si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute, sau pana cand suprafata biscuitiilor s-a rumenit uniform. Scoatem biscuitii si ii asezam pe un gratar. Dupa ce s-au racit, ii pudram cu zahar vanilat si ii servim. 

Comenteaza