Liber la fundație. A asfaltat strada, acum poate construi blocul cu 140 de apartamente

Liber la fundație. A asfaltat strada, acum poate construi blocul cu 140 de apartamente
Chimu Căpușan construiește un ansamblu imobiliar de șase etaje, apartamente și apart-hotel, pe strada Sobarilor.

Start pentru proiectul unui mare dezvoltator imobiliar al Clujului.

Dezvoltatorul Chimu Căpușan demarează construirea unui ansamblu imobiliar dincolo de calea ferată, nu departe de fabrica Terapia. Firma lui Căpușan, CH Transbeton Construcții (CHTC), a semnat un contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru a regenera, din punct de vedere urbanistic, o zonă cu caracter industrial.

Autorizația de construire a fost eliberată în urmă cu două săptămâni, numai după ce societatea a realizat investiția la care se angajase: asfaltarea străzii Septimus Severus la strat de uzură. A trebuit, de asemenea, să comande un studiu de trafic pentru această zonă.

Pe străzile Sobarilor și Septimus Severus se va ridica un bloc de șase etaje, cu două niveluri de subsol. CHTC și-a propus să realizeze acolo 140 de apartamente, cu un total de 8.849 mp, birouri cu o dimensiune totală de 455 mp, apartamente ce urmează a fi închiriate în regim hotelier, 2.953 mp, respectiv 384 mp de spații comerciale. Terenul destinat proiectului are 5.692 mp. 

Arhitectul ansamblului este Claudiu Botea, fondatorul Arhimar Serv. Potrivit termene.ro, CHTC a avut, în 2016, un profit de 7.428.206 de lei. În același an, cifra de afaceri a societății a fost de 32,8 milioane de lei. 82 a fost cifra medie de angajați, în 2016, a firmei pe care Chimu Căpușan o deține în proporție de 100%. Acesta mai este proprietarul societății Nobila Casa, unde însă acționar majoritar este soția sa, Anica.

Comenteaza