Boc se laudă că i-a crescut bugetul: vrea şi patinoar permanent şi monorail

 Boc se laudă că i-a crescut bugetul: vrea şi patinoar permanent şi monorail
Bugetul administraţiei locale a fost adoptat ieri, chiar dacă nici unul dintre amendamentele consilierilor din opoziţie nu a fost aprobat. Primarul Emil Boc a considerat că nu mai are nevoie de propuneri în plenul şedinţei, pentru că ar fi fost receptiv la dezbaterea pe tema bugetului, de unde a preluat singur câteva dintre ideile propuse se colegii săi. Astfel, Boc i-a informat pe USL-işti că este dispus să investească într-un patinoar în Parcul Central şi că va susţine şi proiectul monorail.

Bugetul municipiului Cluj-Napoca în 2014 se cifrează la 1.156.519.500 de lei. În afara cheltuielilor de funcţionare, 502.607.000 de lei sunt destinaţi proiectelor de dezvoltare. Primarul Eml Boc a precizat că faţă de bugetul din 2013 este înregistrată o creştere de 23%. Această creştere este datorată creditului bancar accesat de primărie dar execedentului bugetar de 141 de milioane de lei. Se mai adaugă, de asemenea, şi fondurile care vin pe proiectele europene pe care municipalitatea le are în derulare. Boc a ţinut să precizeze că cele mai importante investiţii sunt lucrările la sala polivalentă, la centrul cultural, la parkinguri, drumuri, poduri şi de asemenea la dezvoltarea sistemului de transport metropolitan.

Consilierii USL au propus achiziţia curţilor din incinta şcolilor care au pierdut procesele de revendicare. S-a solicitat de asemenea realizarea unui studiu de trafic, în baza unei licitaţii internaţionale, care să stea la baza strategiei de dezvoltare a municipiului. S-a solicitat alocarea unor sume suplimentare pentru susţinerea cluburilor sportive din municipiu, construcţia unui parc în Mănăştur, a unei grădiniţe în Borhanci. S-a cerut de asemenea alocarea unei sume pentru realizarea unui cluster medical. Au mai fost cerute o serie de proiecte ce vizeză fluidizarea traficului în municipiu. Nici unul dintre amendamentele consilierilor nu s-a adoptat. Boc a precizat însă că a fost atent în dezbatere şi că a cuprins atât proiectul monorail-ului, lansat de senatorul Marius Nicoară, cât şi proiectul unui patinoar permanent, lansat de consilierul PNL Ioana Borza.

 

Etichete
Comenteaza