Ce se întâmplă cu Bugetarea participativă în 2023. Nu e trecută în bugetul Clujului

Ce se întâmplă cu Bugetarea participativă în 2023. Nu e trecută în bugetul Clujului

Proiectul de Bugetarea participativă nu se regăsește în bugetul pentru anul 2023 al municipiului Cluj-Napoca. Emil Boc a anunțat că, împreună cu specialiștii de la Facultatea de Științe Politice și Administrative (UBB), procesul de bugetare participativă va fi regândit. 

„Nu l-am trecut deliberat. Vreau ca anul acesta să restructurăm, să regândim și să refacem proiectul de Bugetare participativă, după experiența bună și de succes de până acum. Am discutat cu experți de la Universitatea Babeș-Bolyai și am convenit cu ei ca anul acesta să regândim întregul proiect, cu un nou regulament. Ca să trecem la nivelul următor. 

Noi am dat tonul în țară și pe Bugetare participativă online, și pe bugetare participativă clasică, toți ne-au copiat modelul, toți îl implementează acum. Dar cred că se trece la nivelul următor, în care trecem de la etapa proiectelor mici, care au fost până acum, la proiecte care să aibă o altă structură, o altă formă.  Și pentru aceasta anul 2023 este anul de modificare a Regulamentului.  Și de pregătire a lui pentru 2024”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza