Clujul european: colaborare între Cluj-Napoca și Dortmund

Clujul european: colaborare între Cluj-Napoca și Dortmund

În cadrul evenimentului online desfășurat la finalul lunii iulie au fost puse bazele unei noi colaborări internaționale pentru dezvoltare și inovare, între Cluj-Napoca și orașul german Dortmund.

La data de 31 iulie 2020, primarul Emil Boc și Ullrich Sierau, primar al orașului Dortmund, au semnat Scrisoarea de intenție cu privire la colaborarea dintre cele două orașe. Cluj-Napoca și Dortmund, deși deosebite la nivel demografic, au profile similare. Studenții sunt în inima ambelor orașe, iar dezvoltarea bazată pe ecosisteme deschise, inovative și noile tehnologii este o direcție comună.

„Parteneriatul pe care urmărim să îl dezvoltăm vizează colaborări în domeniile noilor tehnologii, start-upurilor, dar și în domenii precum agricultura. De acum, avem un cadru formal, mai structurat, în care să putem dezvolta parteneriate între membrii eco-sistemelor din Cluj-Napoca și Dortmund. Un exemplu în acest sens este proiectul CONNECTION, derulat sub egida EUROCITIES, în cadrul căruia cele două orașe membre ale acestei rețele vor avea oportunitatea să facă schimb de bune practici. În acest context, adresez mulțumiri speciale Ambasadei Germaniei în România, care a avut un rol cheie în stabilirea colaborării dintre municipiul nostru și Dortmund. Mulțumiri speciale și domnului Kai Hennig”, a declarat primarul Emil Boc.

La ceremonia de semnare au participat reprezentanții celor două municipalități, reprezentanții clusterului Transilvania IT, respectiv ai Camerei de Comerț și Industrie din Dortmund.

Etichete
Comenteaza