Corupt până la os: Uioreanu îşi voia partea şi de la Univers T

Corupt până la os: Uioreanu îşi voia partea şi de la Univers T
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Cluj anchetează contractele și proiectele de la Univers T, societate a Consiliului Județean (CJ). Există suspiciuni asupra unor contracte cu firma unui consilier local PNL.

Într-un document al DNA din 20 martie se arată că o firmă a consilierului local Ovidiu Florian urma să primească o serie de contracte de proiectare de la Univers T.

"Se mai reține din datele cauzei faptul că, în perioada următoare, instituția județeană va aloca către societatea Dafo Logistic SRL, deținută de consilierul local Florian Ovidiu Valeriu, a unor contracte de proiectare a unor lucrări la nivelul societății Univers T, deținută de CJ Cluj, atribuirea urmând a se face direct, fără concurență, în schimbul a unor foloase pe care numitul Florian Ovidiu Valeriu le-a promis președintelui CJ Cluj și care vor fi remise prin intermediul unuia din apropiații acestuia", au precizat anchetatorii.

Surse din cadrul DNA spun că respectivul contract între Dafo Logistic și Univers T s-ar fi parafat. Însă directorul Univers U, Valentin Lungu, a declarat, pentru portalul Clujust.ro, că societatea nu are niciun contract cu Dafo Logistic.

Potrivit unui articol din 13 iulie de pe site-ul ZiardeCluj, fostul consilier al președintelui suspendat al CJ, Horea Uioreanu, Răzvan Pop, a dat detalii procurorilor despre un comision plătit de Florian. „În septembrie 2013 şi apoi la data de 1 noiembrie 2013, Ovidiu Florian m-a căutat şi mi-a dat suma totală de 1.500 de euro. Banii erau conveniţi ca şi comision pentru acordare către firma Dafo Logistic a contractului pentru proiectarea amfiteatrului de la Univers T. Discuţiile le-a purtat Florian, direct cu preşedintele. Eu doar am fost căutat pentru primirea banilor. În prezent, Ovidiu Florian se află în negocieri cu CJ Cluj pentru obţinerea contractului Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru proiectul Unitatea Specială de Aviaţie, pentru care s-au alocat 15.000 de euro", a declarat Pop, la DNA.

Florian a negat acuzaţiile de dare de mită şi spune că nu a dat niciodata bani nimănui. Un alt document al DNA, din 16 aprilie, arată că Uioreanu s-ar fi folosit de directorul Univers T, Valentin Lungu, pentru a stoarce bani din societatea Consiliului Județean.

Citeşte mai mult pe clujust.ro.

Comenteaza