Rectificare drastică de buget la CJ Cluj: TOŢI banii pentru cultură, culte şi sport au fost mutaţi la sănătate şi drumuri judeţene

Rectificare drastică de buget la CJ Cluj: TOŢI banii pentru cultură, culte şi sport au fost mutaţi la sănătate şi drumuri judeţene

Consilierii județeni au aprobat la ședința de astăzi rectificarea bugetului general al județului Cluj.

Astfel, toţi cei 5,1 milioane de lei prevăzuți la începutul anului la capitolul Cultură, recreere, culte, sport au fost redirecționați spre alte domenii.

La baza deciziei a stat faptul că în contextul situației epidemiologice actuale sunt suspendate toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală din spații închise. Ca atare s-a decis anularea programului anual de finanțare nerambursabilă de la bugetul județului Cluj pentru anul 2020 și a procedurilor de finanțare nerambursabilă, pentru acțiunile culturale, tineret și socio educaționale, sport și culte religioase și relocarea acestor fonduri.

În consecință, din totalul de 5.100.000 de lei deveniți, astfel, disponibili, 3.100.000 lei vor fi alocați pentru a răspunde necesităților spitalelor din subordinea Consiliului Județean, iar 2.000.000 lei pentru continuarea lucrărilor de întreținere curentă și periodică a rețelei de drumuri județene.

Față de proiectul inițial a existat și un amendament propus de vicepreședintele Marius Mânzat.

”Spitalul Clinic de Recuperare ne-a solicitat fonduri pentru asigurarea de spații hoteliere și hrană, pentru personalul medical implicat în lupta cu COVID19. Propunem ca din suma de 300.000 de lei cuprinsă la Sănătate pentru aceste cheltuieli, suma de 200.000 de lei să meargă pentru suplimentarea bugetului de la Recuperare, iar 100.000 de lei la Fondul de rezervă la dispoziția CJ Cluj. Am discutat în această dimineață cu managerii celor 3 spitale implicate în această pandemie și deocamdată doar cei de la Recuperare ne-au solicitat aceste fonduri, probabil vor veni ulterior solicitări și de la Infecțioase și de la Pneumoftiziologie”, a spus acesta. 

Proiectul de rectificare a fost votat de majoritatea consilierilor prezenți la ședința online.

În aceeași ședință s-a aprobat și execuția bugetară pentru anul trecut.

Comenteaza