"Someşul va fi navigabil". Pe unde se vor da clujenii cu barca

Clujenii vor putea circula cu barca lângă pista aeroportului: preşedintele Consiliului Judeţean Cluj spune azi la Realitatea TV Cluj că albia va fi făcută navigabilă.

Horea Uioreanu a declarat joi, la emisiunea "Clujul în Realitate", că lucrările la pista aeroportului vor continua după ce Apele Române vor devia albia Someşului, care "acolo prezintă nişte meandre, nişte curbe" ce fac imposibilă prelungirea pistei în acest moment.

Uioreanu spune că, cu această ocazie, cursul râului va fi îndreptat şi amenajat navigabil. "Va fi facut navigabil. Se va putea merge cu barca", a subliniat Uioreanu.

Autorizaţia de construire pentru devierea Someşului a fost eliberată încă din 2012, fără ca de atunci să înceapă lucrările. "Actul semnat azi presupune faptul că lucrările de deviere a râului Someş pot demara chiar de mâine", spunea atunci Uioreanu.

"În curând vom putea da drumul la licitaţia pentru restul căii de decolare-aterizare, de la 2100 la 3500 de metri. În cel mai scurt timp Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va fi în măsură să primească aeronave mari. Aceasta va aduce un plus nu doar pentru aeroport sau pentru Cluj, ci pentru întreaga regiune, deoarece vor fi introduse noi rute. În paralel, vom găsi soluţii financiare pentru construirea terminalului cargo, ceea ce va permite şi dezvoltarea transportului de marfă".

Comenteaza