Lucrări de Enescu şi Bartok în concertul de deschidere al Toamnei Muzicale Clujene

Lucrări de Enescu şi Bartok în concertul de deschidere al Toamnei Muzicale Clujene
Ediţia din acest an a Toamnei Muzicale Clujene va începe în data de 30 septembrie şi se va întinde pe durata a 4 săptămâni, până în 23 octombrie 2015.

În acest an, festivalul îi comemorează pe compozitorii George Enescu şi Béla Bartók. În acest context, concertul de deschidere al TMC, susţinut de Orchestra Filarmoncii Transilvania, avândul ca dirijor pe Daniel Cohen şi pe maestrul Michael Barenboim la vioară, include Rapsodia nr. 1 în La major, op. 11, de George Enescu, Concertul nr. 2 pentru vioară, Sz. 112, BB. 117, de Bela Bartok şi Simfonia a VII-a în La major, op. 92, de Ludwig van Beethoven. 

Concertul va avea loc miercuri, 30 septembrie 2015, la ora 19, la Colegiul Academic. Preţ bilete: 20 lei preţ întreg şi 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari). 

Prima ediţie a festivalului Toamna Muzicală Clujeană a avut loc în 1965. Cu o mică excepţie (doi ani de întrerupere), festivalul şi-a păstrat ritmicitatea anuală de-a lungul întregii sale istorii, în 2015 ajungând la cea de a 49-a ediţie. Toamna Muzicală Clujeană este cel mai longeviv festival de muzică clasică din România.

Comenteaza