Invitaţi de marcă la concertele finalului de săptămână ale Filarmonicii Transilvania

Invitaţi de marcă la concertele finalului de săptămână ale Filarmonicii Transilvania
Filarmonica de Stat Transilvania le-a pregătit clujenilor două evenimente speciale în această săptămână.

Concert simfonic sub bagheta dirijorului Gottfried Rabl, 13 noiembrie 

Maestrul Gottfried Rabl revine pe scena Filarmonicii de Stat Transilvania, pentru a dirija orchestra filarmonicii în cadrul Concertului simfonic ce va avea loc vineri, 13 noiembrie. Pe scena vor urca pianistul Toma Popovici, care va interpreta "Concertul nr. 2 pentru pian, în Si bemol major", de Johannes Brahms.

Din programul serii vor face parte şi lucrările "Uvertura la Ein Morgen, ein Mittag und ein Abend in Wien" (O dimineaţă, o amiază şi o seară în Viena), de Franz von Suppé, şi "Simfonia a III-a, Västkustbilder (Tablouri de pe Coasta de Vest)", de Kurt Atterberg.

Concert susţinut de Orchestra Filarmonicii, 14 noiembrie 

Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat Transilvania revine sâmbătă, 14 noiembrie, pe scena Colegiului Academic, alături de solistul János Bálint  (flaut). În programul serii veţi regăsi lucrări de Felix Mendelssohn şi Wolfgang Amadeus Mozart. Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat Transilvania a fost înfiinţată în 1966. Fondatorul şi dirijorul permanent al acestui ansamblu a fost Mircea Cristescu, a cărui muncă s-a extins pe o importantă perioadă de 20 de ani. În acest timp, orchestra a obţinut recunoaştere atât în ţară, cât şi peste hotare.

A evoluat în cele mai importante centre muzicale şi festivaluri din România şi din străinătate. De la începuturile sale, Orchestra de Cameră a avut o colaborare foarte strânsă cu marele violonist Ştefan Ruha. Imprimarea "Anotimpurilor" de Vivaldi cu regretatul maestru rămâne best-seller-ul întregii producţii a casei de discuri Electrecord şi stă mărturie pentru înaltul nivel artistic atât al solistului, cât şi al orchestrei. În general, ansamblul cântă fără dirijor, dar este perfect disponibil pentru a lucra cu eminenţi dirijori invitaţi. Toţi membrii Orchestrei de Cameră sunt selectaţi dintre cei mai buni muzicieni ai Filarmonicii Transilvania.

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: luni & miercuri 10:00-14:00, marţi & joi 12:00-18:00, vineri 10:00-14:00 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia: 20 lei preţ întreg şi 10 lei preţ redus (elevi, studenţi, pensionari).

Comenteaza