Sindicaliştii din Opera clujeană, nemulţumiţi de afirmaţiile regizorului Tompa Gabor

Sindicaliştii din Opera clujeană, nemulţumiţi de afirmaţiile regizorului Tompa Gabor
Reprezentanţii sindicatului “Transilvnia Art” din cadrul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca şi-au manifestat astăzi nemulţumirea faţă de afirmaţiile cunoscutului regizor Tompa Gabor, conform căruia sindicalismul manifestat de ei ar fi unul “primitiv şi barbar”.
Liderii sindicatului amintit adresează o scrisoare regizorului, care a lucrat la Opera clujeană la premiera “Don Giovanni”. Prezentarea spectacolului, cu permiera programată iniţial pe 11 octombrie, a fost deocamdată amânată.

Motivul oficial al amânării premierei a fost faptul că centrala instituţiei nu poate funcţiona la noii parametri legali, însă contextul mai larg este cel al unui conflict existent între reperezentanţii sindicatului Transilvania Art şi conducerea Operei clujene.

“Nu ne sfiim să afirmăm că abordarea dvs. față de actul muzical în sine este primitivă atâta vreme cât nu întelegeți că „obiectele”, „ustensilele” cărora noi la modul propriu le zicem instrumente muzicale, prin construcție nu pot fi utilizate sub o temperatură minimă de 18 Grade Celsius (nu vă ascundem că instrumentul numit voce este chiar mai sensibil decat celelalte”, precizează reprezntanţii Transilvania Art în scrisoarea adresată lui Tompa Gabor, dar transmisă şi presei.

Sindicaliştii solicită retractarea publică de către regizor a cuvintelor pe care le califică drept jignitoare, iar în caz contrar precizează că intenţionează să nu mai colaboreze cu regizorul, pentru finalizarea operei “Don Giovanni”

Comenteaza