Sindicaliştii din Operă vor ca regizorul Tompa Gabor să primească bani mai puţini pentru “Don Giovanni”

Sindicaliştii din Operă vor ca regizorul Tompa Gabor să primească bani mai puţini pentru “Don Giovanni”
Liderii sindicatului Transilvania Art, din cadrul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca sugerează, într-o nouă scrisoare adresată regizorului Tompa Gabor ca aceasta să primească mai puţini bani pentru montarea spectacolului “Don Giovanni”.
Sindicaliştii argumentează acest lucru prin faptul că regizorul, căruia îi recunosc profesionalismul ca reegizor de teatru, debutează în regia de operă şi propun folosirea diferenţei de bani pentru realizarea unor alte investiţii.

Liderii sindicatului precizează că, potrivit unor afirmaţii pe care chiar regizorul le-ar fi făcut într-o publicaţie online, un regizor debutant primşte aproximativ 5.000 de euro pentru un spectacol.

Reprezentanţii Trasnilvania Art consideră cuantumul onorariului pe care ar urma să îl promească regizorul pentru opera “Don Giovanni” prea mare, potrivit lor fiind vorba de 18.000 de euro.

“Dacă nu ştiaţi, există posibilitatea de a orienta banii economisiţi din fondul de investiţii în direcţii mult mai prioritare Operei, cum ar fi: reparaţia instalaţiei de încălzire, renovarea sălilor de studiu, înlocuirea cofrajelor de ouă din Scena mică sau a pânzelor de pe pereţi cu un sistem performant de antifonare, achiziţionarea de piane noi şi nu în ultimul rând, modernizarea grupurilor sanitare folosite de publicul spectator care evită, în pauza dintre acte, să intre într-un astfel de spaţiu”, precizează liderii sindicatului Transilvania Art.

Comenteaza