Un clujean face legea la bursă. A câştigat de două ori competiţia

Un clujean face legea la bursă. A câştigat de două ori competiţia
Dan Groza, din Cluj-Napoca, şi-a acontat pentru a doua oară premiul I în competiția Leii Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Al doilea loc i-a revenit lui Gheorghe Țuțuianu din București.

Mai a fost luna cea mai activă până în prezent, cu 3.500 de tranzacții înregistrate și o valoare a operaţiunilor de 27 de milioane de lei. De la începutul competiției au fost înregistrate 11.000 de tranzacții pe portalul dedicat acesteia, de 75 de milioane de lei.

Competiția este organizată cu scopul de a implica și de a răsplăti investitorii individuali care tranzacționează activ la BVB. A patra extragere, aferentă tranzacțiilor pentru luna mai, a fost transmisă live pe pagina de Facebook a BVB.
 
Este a doua oară când Groza a câștigat primul premiu, după ce anterior, la tragerea la sorți pentru tranzacțiile realizate în martie, a ocupat tot primul loc. Tranzacția câștigătoare a lunii mai a fost efectuată cu titlurile Societăţii de Investiţii Financiare Moldova prin intermediul BT Capital Partners. Groza este antreprenor și investitor pe piața românească de capital încă din 2005.
 
Câștigătorul locului secund este Gheorghe Țuțuianu (71 de ani), care a tranzacționat acțiuni OMV Petrom prin intermediul casei de brokeraj Prime Transaction. Țuțuianu este pensionar și investește pe piața de capital din România din 2012.

„Investesc în companii din sectoarele financiar, bancar, energetic și de utilități. Discuția cu brokerul este întotdeauna benefică, în special pentru investitorii începători. Pe aceștia îi îndemn să înceapă cu o sumă modică. Mai departe, trebuie să își construiască o strategie proprie de investiții și să o respecte cu foarte mare disciplină și rigurozitate”, spune Țuțuianu.
 
Competiţia a început în februarie și se va încheia în noiembrie. Participarea este gratuită și se adresează investitorilor individuali care au minim 18 ani, competiția este deschisă tuturor investitorilor individuali care tranzacționează pe una din piețele BVB, toate tranzacțiile sunt eligibile pentru extragere și nu există nicio valoare minimă a investiției, iar un investitor individual poate să înregistreze maximum 100 de tranzacții în fiecare lună.

Comenteaza