Acționarii Endava Cluj fac achiziții pe bandă rulantă

Acționarii Endava Cluj fac achiziții pe bandă rulantă

Grupul britanic Endava, care controlează cea mai mare companie de tehnologia informației (IT) din Cluj, a cumpărat două firme din Germania și Scoția.

La finele anului trecut, Endava avea 6.267 de angajați la nivel global, comparativ cu 5.389 în 2018, conform Economica.net. În România, compania are șapte centre de livrare în Cluj-Napoca, Brașov, București, Iași, Pitești, Târgu-Mureș, Timișoara.

Endava a raportat venituri de 86 milioane de lire sterline în ultimele trei luni din 2019, în creștere de 19,6% față de aceeași perioadă a anului precedent.

„Rata noastră de creștere preliminară raportată la un nivel constant al schimbului valutar ce reflectă vânzarea Worldpay Captive a fost de 24,5%. Pe lângă creșterea organică puternică menținută, achizițiile recente ale companiilor Intuitus și Exozet ar trebui să aibă un impact important în eforturile noastre de extindere", a declarat John Cotterell, CEO-ul Endava.

65 dintre clienții Endava aveau venituri de peste 1 milion de lire sterline. 29% dintre veniturile Endava erau generate de clienți din America de Nord, 23% din Europa, 45% din Marea Britanie, 3%, din restul lumii. 53% de clienți provin din industriile de plăți și servicii financiare, 24% din tehnologie, media și telecomunicații, iar 23%, din alte domenii.

Două mari decizii strategice au influențat dezvoltarea Endava: achiziționarea companiilor Exozet și Intuitus. În decembrie, Endava a cumpărat germană Exozet, agenție care furnizează soluții de transformare digitală din stadiul de idee până la producție, prin utilizarea metodologiei Agile.

În noiembrie, Endava a anunțat achiziționarea companiei Intuitus (Scoția), furnizor independent de servicii de expertiză tehnologică informațională pentru clienții de Private Equity. Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații.

Endava Cluj avea afaceri de 501 milioane de lei în 2018, cu un profit net de 50 de milioane, și grupa 2.275 de angajați. Principalii competitori în România pe segmentul activităților de realizare a softului la comandă erau Oracle (cotă de piață de 4,0%), IBM (3,9%), Ericsson (2,2%), Endava (2,1%) și Atos (1,7%), conform portalului financiar Termene.ro.

Comenteaza