Banii europeni pentru microîntreprinderi: 600 de proiecte depuse, 23 primesc finanţare. Coşier: "sunt multe proiecte de slabă calitate"

Banii europeni pentru microîntreprinderi: 600 de proiecte depuse, 23 primesc finanţare. Coşier:
O sumă de 3,22 milioane de euro ajunge în Ardealul de Nord, după ce în zona de dezvoltare Nord-Vest au fost semnate 25 de noi contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional în cadrul Domeniului major de intervenţie (DMI) 4.3 - „Microîntreprinderi" în urma celei de-a doua sesiuni de depunere de proiecte.

 

Suma reprezintă o treime din totalul pus la dispoziţie pe acest domeniu de intervenţie, 24,18 milioane de euro, la mai puţin de opt luni de la închiderea ultimei sesiuni de depunere de proiecte.

De precizat însă, în total au fost depuse peste 600 de proiecte, dintre care 25 primesc finanţare iar alte 51 se află în stadiu de precontractare, cu o valoare totală de 7,33 milioane de euro. Alte 56 de proiecte se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară, iar valoarea totală a acestora se ridică la 7,63 milioane de Euro, conform Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR-NV).

Un număr de 57 de proiecte, în valoare totală de 8,62 milioane de euro, au fost respinse în stadiul de valuare tehnică şi financiară. „Putem spune că ne-am confruntat cu un număr destul de important de proiecte de slabă calitate. Însă trebuie luat în considerare şi faptul că pentru noi românii acesta a fost primul exerciţiu financiar european în care microîntreprinderile s-au confruntat cu mentalitatea europeană la nivelul scrierii unui proiect, a obţinerii de finanţare şi la nivelul implementării proiectelor finanţate", susţine directorul ADR-NV, Claudiu Coşier.

 

 

Comenteaza