Brokerii clujeni vor susține un dezvoltator imobiliar bucureștean

Brokerii clujeni vor susține un dezvoltator imobiliar bucureștean
Complexul Luxuria din capitală, unul dintre proiectele recente ale IDC

Compania clujeană de intermediere pe piața de capital BRK Financial Group a semnat cu Impact Developer & Contractor (IDC) un angajament de creștere a lichidității singurului dezvoltator imobiliar prezent pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB).

Impact beneficiază din 10 decembrie de serviciile de market making ale emitentului (MME) oferite de BRK. „Am decis să apelăm la încheierea unui parteneriat cu un intermediar în vederea susținerii lichidității, conștienți fiind de importanța lichidității pentru investitori și potențialii investitori în acțiunile Impact.

Sperăm ca acest parteneriat să contribuie la obiectivul nostru de a crea valoare pentru acționari, prin creșterea lichidității, reducerea volatilității și creșterea atractivității atât în rândul investitorilor instituționali și de retail”, a declarat Sorin Apostol, director general al IDC. Activitatea de MME va fi prestată de BRK în baza unui contract semnat cu IDC.

„Portofoliul nostru de colaborări se extinde la șase companii cu o capitalizare totală de 2,7 miliarde lei. Ne propunem să susținem lichiditatea acțiunii Impact. Sperăm că într-un orizont de timp cât mai scurt, efectele operațiunilor noastre să fie vizibile asupra volumelor tranzacționate. Vom afișa ordine de cumpărare și vânzare de câte minim 100.000 de acțiuni pe fiecare parte la un spread foarte atractiv”, a afirmat Monica Ivan, director general al BRK.

„Avem deja opt companii la BVB care beneficiază de acest serviciu lansat de BVB în urmă cu un an și acest lucru ne demonstrează că a fost o decizie inspirată. Prin acest program de MME ne dorim să îmbunătățim lichiditatea acțiunilor și ne dorim să vedem cât mai multe companii interesate să acceseze serviciile de MME”, a spus Adrian Tănase, director general al BVB.

MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

Comenteaza