Brokerii din Cluj, puși să facă atractiv combinatul Romcarbon

Brokerii din Cluj, puși să facă atractiv combinatul Romcarbon

BRK Financial Group Cluj a devenit market maker al procesatorului de mase plastice Romcarbon Buzău pentru a crește lichididatea acțiunilor acestuia.

”Ne dorim să avem cât mai multe companii care să beneficieze de astfel de programe pe care piața de capital le oferă. Cu toții ne dorim o lichiditate cât mai mare a pieței, pentru că lichiditatea și numărul de investitori sunt două componente vitale ale oricărei piețe.

Ne-a bucurat vestea că Romcarbon a decis să apeleze la serviciul de market maker al emitentului, iar aceasta dovedește că managementul este atent nu doar la activitatea operațională a companiei, ci și la investitori, pentru că aceștia au un rol foarte important în viața oricărei companii listate”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București (BVB).

“Compania a trecut, în ultimii ani, prin schimbarea echipei de conducere, iar noua echipă de management, în afară de îmbunătățirea activității, și-a stabilit și obiectivul de a îmbunătăți lichiditatea și de a reduce volatilitatea acțiunii pentru a crea valoare pentru acționari. Cooperarea cu BRK este una dintre măsurile importante pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Huang Liang Neng, președintele Romcarbon.

Activitatea va fi prestată de BRK în baza unui contract semnat cu Romcarbon, unul dintre cei mai importanți  producători de ambalaje din material plastic (polistiren  expandat, polipropilenă, polietilenă) din România.

”Rezultatele anterioare în cadrul operațiunilor de market making, concretizate printr-o creștere vizibilă a lichidității acțiunilor emitenților ce au apelat la acest serviciu, ne dau speranța că și în acest caz vom aduce un aport considerabil pentru îmbunătățirea lichidității acțiunilor Romcarbon”, a afirmat Monica Ivan, directorul BRK.

“Romcarbon este una dintre companiile din componența indicelui BetPlus, iar o lichiditate îmbunătățită este întotdeauna un plus și atrage atenția unui număr mai mare de investitori. Ne-am dori ca tot mai mulți emitenți să urmeze exemplul Romcarbon și al celorlalte companii ce beneficiază de servicii de market making. BRK a fost încă de la începutul acestui program foarte activ”, a spus Adrian Tănase, director general al BVB.

BRK Financial Group a fost înființată ca societate pe acțiuni în 1994, ca Broker Cluj. Activitatea sa de bază este structurată pe două direcții de afaceri: de intermediere și de tranzacționare.

Comenteaza