Businessmanul Dorel Goia a deschis un centru de vânzări Wetterbest la Cluj

Businessmanul Dorel Goia a deschis un centru de vânzări Wetterbest la Cluj

Unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri, Depaco -  Teraplast, a anunțat deschiderea un centru regional de vânzări în Cluj-Napoca.

Existența noului centru va permite o servire mai bună a zonei Ardealului. Planurile pentru următoarele trei luni sunt de atingere a unei cote de piaţă de 20% în nordul şi centrul ţării, ca rezultat direct al creşterii semnificative a distribuţiei numerice a țiglelor metalice Wetterbest, cu o durată medie de viaţă de peste 50 de ani.

La nivel naţional, în luna mai, Depaco a acoperit 3.500 de case, iar luna aceasta va atinge pragul de 4.000. Primul centru regional Wetterbest a fost deschis în luna aprilie, la Timișoara, și face parte din planul societății de a-și desfășura propriu-zis activitatea în cât mai multe zone din țară.

„Eram prezenţi şi până acum în Cluj, primeam comenzi prin intermediul reţelei de parteneri distribuitori, oamenii se interesau de produsele noastre. Întrucât exista interes, după o analiză a potenţialului economic al zonei am decis că este un pas necesar să avem propriul centru de vânzare.

Experienţa anterioară de la Timişoara ne-a confirmat că este înţelept să fim mai aproape de oameni şi Clujul este cu siguranţă un pol important în dezvoltarea brandului Wetterbest”, a declarat Valeriu Irimescu, director general al Depaco.

Noul punct de lucru cuprinde un spațiu de birouri, care va servi ca punct de preluare a comenzilor, şi un showroom. La 20 km de centrul oraşului, societatea deţine un depozit, care va asigura stocurile necesare atât pentru vânzările directe, cât şi pentru reţeaua de parteneri de distribuţie din zonă.

Depaco deţine una dintre cele mai mari capacități de producție de țiglă metalică și accesorii din România, prin cele trei fabrici de la Băicoi (jud. Prahova), Podari (Dolj) şi Sărăţel (Bistriţa-Năsăud). În 2017, a înregistrat o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro.

De anul trecut, Depaco face parte din grupul Teraplast. Acesta include societatăți precum Teraplast, subsidiarele Plastsistem, Teraglass (din 2015), Teraplast Moldova, Teraplast Logistic (din 2016) sau Politub (entitate controlată în comun). Principalii concurenți naționali ai Depaco în sectorul sunt Voestalpine, Vikingprofil, Defi Group și Caretta, conform Termene.ro.

Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia. O altă companie din domeniul construcțiilor la care Goia este acționar e ACI Cluj. Acesta este cotat cu o avere de 55 de milioane de euro în Top Capital. Goia mai controlează afacerile La Casa (panificaţie şi restaurante), Maestro Business Center (centru de afaceri) şi are deţineri pe piaţa de capital şi investiţii imobiliare.

Comenteaza