Cea mai bună lună martie a ultimilor cinci ani în imobiliare. Tranzacții mari la Cluj

Cea mai bună lună martie a ultimilor cinci ani în imobiliare. Tranzacții mari la Cluj

Piața imobiliară a Clujului a fost a doua pe plan național, după București-Ilfov, în luna martie a acestui an. 

Luna precedentă a fost cea mai bună lună martie din ultimii cinci ani pe segmentul rezi­den­ţial, cu un record de tranzacţii în fiecare din pri­mele cinci pieţe rezidenţiale regionale, con­form companiei de consultanță imobiliară SVN România, pe baza datelor Agen­ţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imo­biliară (ANCPI).

Primele cinci pieţe re­gio­nale sunt Bucureşti - Ilfov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara şi Braşov. Tran­zacţiile sunt la nivel de judeţ, însă datele SVN arată că reşe­din­ţa atrage, îm­preună cu localităţile li­mi­trofe, peste două treimi din to­talul tranzacţiilor, pro­cen­tul ajungând şi la peste 75%.

„Piaţa rezidenţială traversează cel mai bun moment din ultimii ani: se vede în creşterea numărului de tranzacţii, în recordurile de livrări, se vede în îmbunătăţirea constantă a accesibilităţii achiziţionării unei noi locuinţe şi în reducerea constantă a dobânzilor.

Deşi nu este lipsită de riscuri iar competiţia este acerbă, investiţiile realizate pe segmentul rezidenţial aduc printre cele mai bune randamente în acest moment, iar acest lucru se va menţine şi în viitor. Proiectele bine concepute şi cu echipe de vânzări profesioniste înre­gistrează rezultate excep­ţionale şi vom asista la noi lansări de proiecte de investiţii semni­ficative“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România, conform ZF.

Comenteaza