Cea mai mare firmă de IT a Clujului se extinde la Timișoara și Brașov

Cea mai mare firmă de IT a Clujului se extinde la Timișoara și Brașov

Compania informatică Endava România a anunțat că își va deschide două birouri la Timișoara și la Brașov și se apropie de 3.000 de angajați în țara noastră.

„Extinderea face parte din strategia de dezvoltare a companiei noastre, Endava având deja un hub IT regional aici. Competențele inginerilor din domeniul software, calitatea facultăților cu profil tehnic și potențialul foarte bun de creștere ne-au convins să alegem Timișoara și Brașovul pentru cele mai noi centre de livrare Endava din România”, a declarat Claudiu Constantinescu, manager regional pentru Europa Centrală la Endava.

Compania britanică avea la finele lunii martie 2.790 de angajați în sediile sale din România. Compania a început deja recrutări în ambele orașe pentru posturi în zonele de arhitectură și dezvoltare software, testare automată, analiză de business și business intelligence. Centrul de la Timișoara acoperă și zona de service desk. 

„În Brașov vom extinde modelul de succes pe care îl avem în Pitești, prin susținerea dezvoltării comunității locale de software din primii ani de facultate și până la construirea unor cariere internaționale de succes. Acest proiect a fost întâmpinat cu entuziasm și la nivel intern, unde o parte dintre colegii din București, Iași și alte birouri au decis să se mute la Brașov, pentru a pune bazele echipei care să susțină dezvoltarea ulterioară a acestui centru”, a adăugat Roxana Cîrcu, delivery unit manager al centrelor din București, Pitești și Brașov.

În 2018, Endava s-a listat la bursa din New York. Capitalizarea bursieră a companiei era de 2,03 miliarde de dolari la 12 iunie 2019. Endava este o companie publică de servicii IT cu 5.573 de angajați în sediile sale din America de Nord, Europa de Vest și centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia.

Compania din Cluj având ca profil de activitate realizarea softului la comandă - administrată de John Edward Cotterell, Mark Stuart Thurston și Adrian Roman, conform platformei Termene.ro - a înregistrat anul trecut afaceri de 501 milioane de lei și un profit de 50 de milioane. Principalii jucători la nivel național erau Oracle (5,19% din piață), IBM (4,57%), Ericsson (3,74%), Endava (1,94%) și Atos (1,72%).  

Comenteaza