Cea mai tânără milionară a Clujului vrea să îi facă antreprenori pe liceeni

Cea mai tânără milionară a Clujului vrea să îi facă antreprenori pe liceeni
Anda Gânscă a reușit să atragă finanțări de 34 de milioane de dolari

Clujeanca Anda Gânscă, întreprinzătoare cu afaceri în Silicon Valley, a devenit mentor al primului accelerator de startup-uri pentru elevii de liceu din România.

Ea a fost inclusă într-un grup de mentori din care mai fac parte Dragoș Petrescu – proprietar City Grill, George Deriso – MBA Professor Leeds Business School Colorado, Dan Pitic – proprietar Perpetuum Cluj, Radu Georgescu – founding partner GECAD,  Camelia Șucu – proprietar Class Living, Iulian Pădurariu – cofondator Pony Car Sharing, Dana Bates – director executiv Fundația Noi Orizonturi,  Adrian Pica - Product Manager Grab Singapore.

Anda Gânscă a început să lucreze încă din facultate la dezvoltarea platformei sale de marketing digital, iar apoi a plecat pentru a studia economia şi relaţiile internaţionale la Stanford. Business-ul de tehnologie Knotch a reușit să atragă în SUA finanțări de 34 de milioane de dolari. Plaforma ajută companiile să măsoare eficienţa campaniilor de marketing pe care le fac pe internet.

Acceleratorul iXperiment este o inițiativă care conectează sistemul educațional cu cel privat. Acesta este un laborator în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societății, îmbunătățesc viețile oamenilor și creează contextul ideal pentru inovație.

Pentru a da viață acestor idei, cursanții obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și experți de la nivel național sau internațional.

"Luna această lansăm o nouă ediție a acceleratorului. Lucrând alături de antreprenori de top de la nivel național și internațional, iXperiment-erii vor avea șansa să aplice toate cunoștințele noi dobândite în cadrul programului (antreprenoriat, inovație, tehnologie, marketing, finanțe) pentru a-și lansa propriile afaceri, trecând prin următoarele etape. La sfârșitul programului va avea loc o competiție finală, în cadrul căreia toți participanții vor fi premiați. De asemenea, vom selecta The iXperiment 2019 Startup, iar câștigătorii vor obține investiții pentru a-și extinde afacerile și a genera impact pozitiv în comunitătile lor", spune managerul programului, Laszlo Bene.

Programul va debuta cu etapa de înțelegere a problemelor identificate și dezvoltarea unor ipoteze inițiale (22-23 februarie), urmată de fazele de inovație, dezvoltare și testare de prototipuri (22-23 martie), inițiere în instrumente financiare și strângere de fonduri (19-20 aprilie), marketing, pitching (17-18 mai), iar competiția finală este programată în luna iunie. Înscrierile se vor face până în 17 februarie, iar programul  va avea loc la Cluj, participarea fiind gratuită pentru participanții selectați.

Comenteaza