Centrele de relaxare se nasc greu la Cluj. Sub 5% dintre proiecte, finalizate în România

Centrele de relaxare se nasc greu la Cluj. Sub 5% dintre proiecte, finalizate în România

Șase proiecte de centre spa și de relaxare au fost monitorizate în județul Cluj în decursul anului trecut, peste majoritatea județelor din Transilvania.

Cele mai multe au fost consemnate de către platforma online Hotel Invest în București (12), Brașov (10), Constanța, Iași și Ilfov (câte 7). Bine stau Alba, Sibiu, Vâlcea, cu câte 4. Există 11 județe în care nu a existat niciun asemenea proiect.

În anul 2018, portalul a identificat, prin aplicația VICTA, 97 de centre de tip relaxare & spa. Numărul de proiecte s-a triplat în 2018 în comparație cu 2017, când au fost doar 35 de proiecte de tip centru de relaxare & spa.

După Top 3 regiuni în care s-au desfășurat aceste proiecte, pe locul I se află zona Centru, cu 24 de investiții, urmată de București, cu 19 proiecte, iar în Nord-Est au fost identificate 16 proiecte.

Mai mult de jumătate din aceste investiții sunt în fază de autorizare, iar un sfert din ele reprezintă investiții în lucru. De remarcat doar cinci proiecte din cele 97 investiții au fost finalizate în 2018.

Comenteaza