Clujul, mai tare ca Bucureștiul la proiecte industriale. Se construiește pe 1 milion mp

Clujul, mai tare ca Bucureștiul la proiecte industriale. Se construiește pe 1 milion mp

Județul Cluj a depășit zona Ilfov la suprafața pe care se derulează șantiere industriale în România în prima jumătate a acestui an.

Poziția fruntașă la această categorie revine județului Cluj, cu 1,15 milioane mp de șantiere industriale, iar locul doi, județului Ilfov cu 1,04  milioane  mp. Pe locul trei, la o distanță considerabilă regăsim județul Timiș, cu 0,6 milioane mp de  proiecte industriale identificate și monitorizate cu ajutorul platformei VICTA.ro, deținută de agenția IBC Focus, în primele șase luni ale anului.

“Transformate în proiecte, observăm că în aceste prime șase luni investitorii și specialiștii și-au direcționat atenția către o serie de proiecte de referință pentru piața construcțiilor din România. Printre acestea merită să menționăm hala trimodală de înaltă performanță, transport mărfuri și clădiri administrative dezvoltată în Giurgiu sau lucrările suplimentare efectuate la o hală de producție și birouri din Gilău (foto).

La clădiri rezidențiale, capitala a fost detronată în acest început de an, astfel că după primele șase luni, în materie de investiții rezidențiale private înregistrăm 635 de proiecte în Timiș. Abia pe locul 2 regăsim Bucureștiul, cu 521 investiții de acest tip, iar pe 3 se regăsește județul Cluj, cu 514 proiecte anunțate pe acest segment”, consemnează IBC Focus.

La baza studiului se află o activitate de cercetare, culegere și interpretare de date, pentru care echipa IBC Focus a analizat 17.500 de proiecte introduse pe platforma sa VICTA. Informațiile prezentate în studiu se bazează și pe munca depusă în semestrul I pentru a afla date despre construcțiile aflate în derulare. O parte din proiectele prezente în ediția semestrială au fost ulterior actualizate de către echipa de cercetare.

Comenteaza