Clădirea de birouri nefuncţională din Tetarom se deschide în decembrie GALERIE FOTO

Clădirea de birouri nefuncţională din Tetarom se deschide în decembrie GALERIE FOTO
Noul proprietar al imobilului de birouri din parcul industrial Tetarom I, de pe Tăietura Turcului, este decis să dea în folosinţă primul corp în această iarnă, al doilea urmând să fie inaugurat în iunie 2017.

Corpul A din clădirea Novis Plaza Office Building reprezintă un spațiu de 7.578 mp din totalul de 14.171 mp disponibili. Clădirea preluată de Transilvania Construcţii Cluj (TCC) beneficiază de un atrium, o suprafață de 275 mp la fiecare din cele trei etaje, trei terase, spațiu pentru depozitare, parcări și puncte de încărcare electrică.

„Diferențierea față de celelalte clădiri de birouri din Cluj e regăsită la nivelul facilităților. Toate acestea ajută la eficientizarea cu 30-40% a consumurilor pentru utilități. În acest dialog cu noul chiriaş dorim să lămurim „poveștile” despre presupusele probleme cu care este asociat spațiul Novis Plaza. 
 
Dorim ca atât potențialul chiriaș, cât şi comunitatea clujeană să fie conştienţi de soluţiile aduse pentru scăderea consumului, atitudinea prietenoasă pe care ne-am asumat-o faţă de mediu şi beneficiile pe care le aducem în parcul industrial Tetarom”,
a declarat Andrei Timofte, director general al TCC.

Staţie de încărcare pentru automobile eco

"De spaţiile din corpul A s-au arătat interesate companii din domeniile tehnologia informaţiei, consultanţă, call center. La parter va fi amenajat un restaurant-cafeterie care va presta servicii atât pentru angajaţii din clădire, cât şi pentru întregul parc industrial. Vrem să dăm şi o tentă ecologică acestei investiţii, de aceea vom amenaja în parcare staţii de încărcare pentru automobile electrice şi standuri pentru biciclete", susţine Carmen Raluca Ocean, public relations and event coordinator la Novis Plaza.

Clădirea de sticlă nu a apucat să fie folosită niciodată, deşi este aproape finalizată de cinci ani. Două companii de insolvenţă, Ţuca Zbârcea şi Asociaţii şi Solvendi, s-au ocupat de valorificarea sa, în calitate de lichidatori judiciari ai fostului proprietar, CBC Development. Preţul de pornire a fost fixat iniţial la 9,2 milioane de euro, dar nimeni nu a cumpărat la suma aceasta.  
 
Clădirea, botezată iniţial Global Plaza, a fost construită cu destinaţia de centru de afaceri, dar în în 2011 proprietarii au anunţat că imobilul se va transforma în spital. Conform planurilor anunţate cu ocazia lansării proiectului, urma să fie un centru de afaceri care să deservească Tetarom I. Acel proiect includea hotel, săli de conferinţe, birouri, spaţii comerciale şi de servicii.  
 
TCC provine din Trustul de Construcţii Cluj, divizat după 1990 în mai multe societăţi comerciale. În 2013 a avut loc schimbarea acţionariatului, scopul conducerii fiind ca societatea să devină un jucător important în Europa de Est în domeniul dezvoltării şi administrării de spaţii industriale. Principali acţionari sunt Andrei Timofte (55,5%), Mircea Timofte (35,6%), 3,75% controlează Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, iar 5%, alţi acţionari. 

Comenteaza