Video Foto Clujenii au gătit mici din vită Black Angus la târgul de la Barcelona

Clujenii au gătit mici din vită Black Angus la târgul de la Barcelona
Demonstrație de gătit mici în fața publicului spaniol | Foto: Cosm-Fan
Clujenii au gătit mici din vită Black Angus la târgul de la Barcelona
Clujenii au gătit mici din vită Black Angus la târgul de la Barcelona
Clujenii au gătit mici din vită Black Angus la târgul de la Barcelona
Clujenii au gătit mici din vită Black Angus la târgul de la Barcelona
Clujenii au gătit mici din vită Black Angus la târgul de la Barcelona
Clujenii au gătit mici din vită Black Angus la târgul de la Barcelona

Societățile Mariflor Prodcom și Cosm-Fan Carmangerie au reprezentat Clujul la Târgul Internațional Alimentaria de la Barcelona. Printre demonstrațiile efectuate la fața locului s-a numărat și una de gătit mititei.

Mariflor a început ca o mică carmangerie de familie la Gherla, iar apoi s-a dezvoltat într-o fabrică performantă de prelucrare şi industrializare a cărnii, de 10.000 mp, iar partea de desfacere a evoluat de la 1 la 15 magazine proprii, cu distribuție în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj, Alba, Maramureș, Bihor, Satu Mare, precum și în mai multe regiuni din Spania și din Italia.

Familia Moldovan a transformat un grajd dezafectat din Mociu în fermă de vaci, iar apoi atelierul de produse de carne în prima unitate de procesare la Sânnicoară, urmată de cea de-a doua, la Dezmir, majoritatea investițiilor fiind realizate cu ajutorul fondurilor europene. În prezent există 20 de unități Cosm-Fan și 10 Moldovan (majoritatea în sistem bistro).

Vechile magazine Cosm-Fan din Cluj vor fi remodelate în Moldovan anul acesta: șase în Cluj-Napoca și trei în alte localități. “La Barcelona - Alimentaria 2018  am gătit mici Black Angus în bucătăria mică, dar multifuncțională, a celor de la Blanco Cook. Când au fost gata, i-am dat spre degustare vizitatorilor. Le-au plăcut!”, au relatat reprezentanții Cosm-Fan experiența din Spania.

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc au organizat participarea sub pavilion național la Barcelona. Sub brandul de ramură Romanian Taste, pe 282 mp, au expus 23 de producători în hala de produse din carne și în cea cu produse internaționale.

Printre firmele de la pavilionul României s-au mai numărat Avicarvil, Avicola Lumina, Dru Agro, Europrod, Negro 2000, Tracian Beef, All Nuts, Artesans Del Sucre, Boromir, Betty Ice, Certinvest, Euro-Casa, Grande Dolceria, Germino, Golden Foods Snacks, LTA Mondial, Natural, NP Prod, Pan Food, Piccolo Angelo, Tual Fast.

"Vânați" de investitorii din Orientul Mijlociu

Expozanții români prezenți la târg au avut întâlniri cu firme de distribuție din țări europene și din Orientul Mijlociu, identificând noi posibilități pentru creșterea exporturilor proprii și oportunităţi de atragere de investiții în țara noastră. Importatorii specializați au fost interesați de standurile României, brandurile expuse fiind deja recunoscute pe piețele europene, majoritatea firmelor participând constant la manifestările din domeniu.

Participarea a fost organizată în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul de stat, cu sprijinul Consulatului General al României la Barcelona și al Biroului de Promovare Economico-Comercială Barcelona.

Alimentaria este unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul industriei alimentare din lume. Târgul a fost împărțit în mai multe secțiuni cu hale specializate pe produse: conserve, carne, vinuri și băuturi alcoolice, lactate, alimentație. Pe toată perioada au avut loc prezentări și degustări ale produselor alimentare.

Comenteaza