Clujul, fruntaş în topul plasamentelor la bursă

Clujul, fruntaş în topul plasamentelor la bursă
Acţiunile societăţii clujene Transilvania Construcţii s-au apreciat cu 17% în perioada 31 martie - 7 aprilie, raportat la moneda euro, reprezentând cel mai bun randament de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Indicele BET, al celor mai lichide 10 companii listate, s-a depreciat cu 0,1%, în timp ce indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,2%, iar cel al societăţilor de investiţii financiare, BET-FI, cu 0,4%, conform portalului Bursa.ro.

Creşteri importante au mai fost consemnate de Electrocontact (+11,6%) şi Rompetrol Rafinare (+9,41%) În cadrul BET, cel mai mult au crescut acţiunile Transgaz, cu 3,1%, în timp ce titlurile IAR Braşov au avut cea mai mare creştere din BET-XT.

Acţiunile SIF 1 Banat-Crişana au urcat cu 1,6%, în perioada analizată, cel mai mult din BET-FI.  Acţionarii vor discuta, la adunarea generală din aprilie, distribuirea de dividende de 0,10 lei/acţiune, 80% din profitul net din 2015. Conducerea a propus repartizarea profitului net de 75,3 milioane de lei la rezultatul reportat şi folosirea banilor pentru un program de răscumpărare de acţiuni.

Comenteaza