Clujul, țintă a investitorilor globali în hoteluri. “Prezența internațională e scăzută”

Clujul, țintă a investitorilor globali în hoteluri. “Prezența internațională e scăzută”

Cluj-Napoca se află printre orașele care vor fi vizate în acest an pentru tranzacțiile cu unități de turism în Europa Centrală și de Est (ECE), în condițiile în care brandurile internaționale au o prezență slabă.

Tranzacţiile cu hoteluri s-a redus anul trecut cu 87%, la 9,5 milioane de euro, faţă  de 75 de milioane în 2019, în condiţiile în care cererea din partea investitorilor a fost întreruptă, iar mulţi proprietari au amânat vânzările planificate din cauza restricţiilor generate de Covid-19, arată o analiză realizată de agenția de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox (CWE) .

„Înainte de pandemie, exista o ofertă subdimensionată pe piaţa ospitalităţii, aspect care va fi evidenţiat din nou, odată cu sfârşitul restricţiilor şi cu redresarea economică. Continuă să existe o oportunitate semnificativă, iar dezvoltatorii îşi vor alinia livrările de noi hoteluri cu revenirea la o nouă formă de normalitate privind călătoriile. Ne aşteptăm la o reluare a călătoriilor în scop de afaceri în a doua jumătate a anului şi la o cerere locală decentă în oraşele din ţară”, a declarat Bogdan Gubandru, Director Investment Agency al CWE.

Interesul investitorilor rămâne relativ puternic, datorită unor fundamente solide pentru o viitoare creştere a pieţei hoteliere locale, coroborată cu fluxul de capital nou preconizat din sectorul hotelier în 2021.

Bucureştiul a fost una dintre cele mai atractive pieţe din ECE, urmând îndeaproape pieţe mai dezvoltate precum Varşovia, Praga sau Budapesta. Alte oraşe ţintă din România menţionate de operatorii internaţionali au fost Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Braşov, unde prezenţa brandurilor internaţionale este scăzută.

Comenteaza