Companiile IT pregătesc valul de angajări din 2013

Companiile IT pregătesc valul de angajări din 2013
Tehnologia informaticii este unul dintre principalele domenii unde numărul de posturi disponibile a înregistrat creşteri pe parcursul anului. Pentru 2013 se anunţă extinderi ale companiilor deja active în Cluj, dar şi noi intrări pe această piaţă.

Endava (foto) are la Cluj-Napoca la 300 de angajaţi la final de 2012 faţă de 190 la începutului anului, ceea ce reprezintă o creştere de peste 60% a numărului de angajaţi, au transmis reprezentanţii companiei. „ În următorii trei ani, vrem să ajungem la 500 de oameni, şi căutăm în continuare programatori pentru tehnologiile Java, .NET, C++ sau mobile, testeri şi arhitecţi software, project manageri, consultanţi IT şi analişti service desk", a declarat Valentin Metzger, Delivery Director la Endava. „Continuăm să creştem, iar în ultima perioadă am adus la Cluj clienţi mari din domeniul financiar şi telecom, fapt care va susţine planurile viitoare de angajare", a explicat Metzger.


Planurile de recrutare prevăd ca minim 20% din noii salariaţi să fie tineri absolvenţi, iar Endava urmează să realizeze programele de angajare, care includ un training intensiv în primele luni, şi programe de internship pentru studenţi. „Programele noastre destinate absolvenţilor şi candidaţilor la început de carieră, desfăşurate la Cluj, au avut mare succes în acest an şi vom continua cu programe similare şi anul viitor. Vom investi în programul Endava University care constă în training-uri tehnice şi de soft skills, destinate exclusiv angajaţilor, indiferent de nivelul de carieră", a adăugat oficialul Endava.

De asemenea, compania şi-a dublat suprafaţa de birouri închiriată pe plan local la 2.900 mp, în sediile de pe strada Buftea şi din complexul Iulius, unde a fost realizată cea mai recentă extindere. "Endava şi-a extins spaţiile de birouri închiriate la Cluj, în primăvară, în clădirea de pe strada Buftea (cu 700 mp), iar în ultima parte a acestui an în complexul comercial Iulius (800 mp), în apropierea zonei de fitness", a precizat Metzger. Compania vrea să-şi consolideze operaţiunile pe plan local într-un singur sediu, de peste 4.000 mp, însă adresa acestuia nu a fost deocamdată făcută publică. Conceptul de amenajare presupune ca 90% din spaţiu să fie de tip deschis, iar 10%, folosit pentru săli de sedinţe şi pentru zone de relaxare.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Cu 1.000 de angajaţi, aceasta are sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de 37 de milioane de euro. La nivel naţional, compania mai are centre de dezvoltare şi de suport la Iaşi şi Bucureşti, în timp ce la nivel de grup numără 1.000 de angajaţi. Pe lângă proiectele IT derulate pentru clienţi din Marea Britanie, SUA, Germania sau România, din sediul din Cluj se livrează şi servicii de suport către toate locaţiile grupului Endava, incluzând resurse umane, contabilitate şi achiziţii.

Segmentul IT a fost unul dintre principalel motoare în piaţa de recrutare, potrivit specialiştilor în resurse umane. Acesta a crescut cu 20% ca număr de poziţii cerute în piaţă, potrivit evaluărilor agenţiei Sales Consulting. Din acest segment se anunţă şi pentru 2013 jucători noi. Coratim Business Center, imobil din Piaţa 1 Mai, reamenajat dintr-o clădire a fostei fabrici Clujana şi „gazdă" de informaticieni, a ajuns la un grad de ocupare de 90%, potrivit proprietarilor, după ce la începutul anului aceasta era de 60%. Unul dintre cei mai noi chiriaşi este o companie din IT care urmează să preia două etaje ale clădirii, adică 4.000 mp, începând cu 1 februarie.

 

Comenteaza