Copiii din satele Clujului, ajutați să meargă la școală cu fonduri din telefonia mobilă

Copiii din satele Clujului, ajutați să meargă la școală cu fonduri din telefonia mobilă

34 profesori și specialiști în educație din organizații nonguvernamentale (ONG) au absolvit în acest an cursuri speciale de formare adaptate la nevoile actuale ale copiilor prin programul strategic național „Investiție în mediul rural”.

Participanții la sesiunile de formare, bazate pe metode moderne de structurare și livrare a conținutului sunt implicați în activitatea a 13 centre sociale de tip „Școală după școală” finanțate de Fundaţia Vodafone România (FVR). Printre temele acoperite s-au aflat dezvoltarea aptitudinilor de comunicare expresivă în lucru cu copiii și folosirea metodelor moderne nonformale de educație expresivă.

Cele 13 centre sociale de tip „Școală după școală” se află în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Neamț, Teleorman, Constanța, Maramureș, Ialomița, Ilfov, Alba, Vâlcea, Dolj, Vaslui. Înainte de participarea în program, rata medie de absenteism a elevilor era de 40%.

Pentru implementarea activităților din program, FVR a încheiat parteneriate strategice cu două fundații cu experienţă în dezvoltarea proiectelor de susţinere a copiilor şi a familiilor defavorizate din mediul rural: Principesa Margareta a României și World Vision România. Finanțarea acordată de FVR se ridică la 960.000 de lei, dintr-un buget total de 1,2 milioane.

Prin sprijinul primit în cadrul centrelor, 500 de copii din mediul rural și-au îmbunătățit substanțial frecvența și rezultatele școlare, ajungând la o prezență de aproape 100% la ore, menținută până la finalul anului școlar. Programul s-a bucurat de sprijinul a 175 de voluntari, inclusiv 42 de persoane în vârstă, implicați în diverse activități de la centrele „Școală după școală”.

FVR a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2,7 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Fundaţia a investit 28 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile partenere.

Comenteaza