Cum arată noul centru logistic Ursus din Cluj

Cum arată noul centru logistic Ursus din Cluj
Constructorul turdean se află în fază avansată cu obiectivul logistic din Florești | Foto: Asa Cons

Constructorul Asa Cons Turda a prezentat imagini de sus cu noua clădire în care va funcționa, pe 9.000 mp, depozitul producătorului Ursus Breweries România (UBR) din comuna Florești. 

“O nouă clădire, construită de minunata echipă Asa Cons, la care așteptăm, ca de obicei, cu multă nerăbdare, rezultatul final”, au transmis reprezentanții constructorului. Asa Cons înregistra afaceri de 89 de milioane de lei în 2017, cu un profit net de 15,3 milioane, cifre realizate cu un efectiv de 176 de angajați.

UBR a semnat cu dezvoltatorul CTP și a devenit primul chiriaș al parcului industrial dezvoltat aici de cel mai mare administrator de parcuri logistice din țară. CTP a închiriat un spațiu de 9.000 mp către producătorul de bere Ursus Breweries în proiectul local CTP Park Cluj II.

În 2017, grupul japonez Asahi a finalizat achiziția fostelor active ale SABMiller din Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv UBR, după ce Comisia Europeană și-a dat acordul pentru tranzacția de 7,3 miliarde de euro.

UBR a închis şi a demolat fabrica de bere de la Cluj-Napoca, odată cu concedierea a 150 de angajați, motivând scăderea cererii şi locaţia improprie producţiei. În locul ei au apărut un restaurant, un club, un ansamblu de locuinţe şi spaţii comerciale. Berea Ursus se fabrică acum la Buzău.  

Ursus este o bere atestată documentar la Cluj din 1878, fiind produsă de Fabricile de Bere Unite, ulterior Ursus SA, privatizată în 1994. Pachetul majoritar a fost achiziţionat de Brau und Brunnen (Germania). Berea este produsă acum de către UBR. Conducerea companiei a mutat sediul social la Bucureşti în 2004.

Construirea CTP Park Cluj II, pe 30.000 mp, a început în 2018. Parcul va fi finalizat în trei etape. Investiția de 15 milioane de euro este situată în Floreşti. Compania mai deţine și CTPark Cluj I, cu o suprafață închiriabilă de 33.500 mp, situat în apropierea Aeroportului Avram Iancu și ocupat de retailerul Profi.

În CTPark Timișoara II și CTPark Cluj II au fost construiți și închiriați 8.000 mp, respectiv 9.000 mp. Compania Van Moer a închiriat un nou spațiu, de 23.000 mp, în CTPark Bucharest West. Printre alte contracte pe care compania le-a încheiat pentru închirierea spațiilor se numără extensia CTPark Bucharest pentru Pepsi și DHL și în CTPark Arad cu firma Raben.

CTP este dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în ECE.

Acesta deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din ECE, cu 4,5 milioane mp de clasa A, în 80 de puncte strategice. În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 700.000 mp suprafață închiriabilă.

Comenteaza