Ursus își aduce din nou șef din străinătate

Ursus își aduce din nou șef din străinătate

Paul Barnett a fost numit drept președinte al companiei Ursus Breweries România (UBR), poziție pe care o va ocupa din iunie, după ce fostul lider român a fost schimbat din funcție.

În același timp, Dragoș Constantinescu este promovat în rolul de managing director al diviziei care include Germania, Austria, Cehia și Slovacia, parte din grupul Asahi Europe & International (AEI). Barnett a fost vicepreședinte de vânzări în cadrul AEI Cehia, șef al departamentului european de shopper marketing la SABMiller (Elveția), director regional de vânzări Asia Pacific la Johnson & Johnson (Singapore).

El a activat și în departamente de vânzări în companiile Johnson & Johnson și Nestle în Australia. Barnett a fost director general al Asahi Brands Europe (cu sediul în Cehia), poziție din care a condus afacerile de export și a contribuit la creșterea acestora. În cel mai recent rol al său, Transformation Director Europe, a implementat agenda de transformare a grupului AEI.

„Sunt nerăbdător să duc mai departe proiectele și inițiativele existente, precum și să dezvoltăm împreună unele noi, la care să contribui prin experiența dobândită până acum în vibranta industrie a berii”, a declarat Paul Barnett, conform Retail FMCG.

După doi ani în rolul de președinte al UBR și managing director al Asahi Breweries Romania & Hungary, Constantinescu este promovat ca managing director al diviziei care include Germania, Austria, Cehia și Slovacia, parte din grupul AEI. "A avut o contribuție semnificativă la creșterea operațiunilor UBR, cu rezultate foarte bune, care au consolidat statutul de lider de piață chiar și într-o perioadă dificilă și atipică, precum cea din ultimul an", apreciză conducerea AEI.

„Mă bucur să am oportunitatea de a conduce divizia de business care include Cehia, Slovacia, Germania și Austria. Sunt convins că UBR va avea și de acum încolo rezultate excelente și că experiența lui Paul va contribui la acestea”, a declarat Dragoș Constantinescu.

El s-a alăturat UBR în 2019, după o carieră de 16 ani în cadrul British American Tobacco. A lucrat în cadrul diviziei de export BAT din Amsterdam, a avut funcții de conducere la nivel național și regional în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia și Polonia. A supervizat zona de nord a Europei Centrale: Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și Țările Baltice, acoperind diviziile Commercial și Electronic Cigarettes din aceste piețe.

UBR este cel mai mare producător de bere din România, dar are în portofoliu și marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține trei fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o minifacilitate de producție în Cluj-Napoca. Din 2017, UBR face parte din AEI.

Comenteaza