Cum se pot angaja studenţii în IT într-o companie din Cluj cu afaceri de 37 milioane de euro

Cum se pot angaja studenţii în IT într-o companie din Cluj cu afaceri de 37 milioane de euro
Câteva zeci de studenţi vin în sediul unei companii de IT din Cluj, ca să se familiarizeze cu mediul de lucru din companie şi pot afla despre programele de internship.

 

Endava aşteaptă 150 de studenţi a Open Day în Cluj-Napoca, eveniment care se adresează tuturor studenţilor şi absolvenţilor specializărilor IT care sunt interesaţi să facă practică sau să găsească un loc de muncă în domeniul dezvoltării sau testării software.

„Studenţii din ultimii ani de facultate caută să se informeze cu privire la tehnologia pe care urmează să se specializeze şi care le va influenţa cariera, astfel că evenimentele de tip Open Day împreună cu programele de intership şi cele de graduate organizate de Endava le oferă studenţilor şi absolvenţilor posibilitatea să identifice tehnologia şi mediul de lucru care li se potriveşte cel mai bine", a explicat Diana Bocăneală, Group Training Manager Endava şi coordonatoarea echipei de Talent Management din Cluj-Napoca.

Reprezentanta Endava estimează pentru ediţia din acest an un număr de aproximativ 150 de participanţi, cu un sfert mai mulți decât la ediția anterioară, motiv pentru care pe toată durata zilei vor fi susţinute trei sesiuni de prezentare. Studenţii sunt aşteptaţi la sediul Endava din Cluj-Napoca, din Iulius Mall, la orele 11, 14 şi 17.

În acest an, Endava desfăşoară la Cluj-Napoca un program de internship şi unul de graduates, în total fiind disponibile 35 de locuri pentru studenţi şi absolvenţi. Participanţii la evenimentul Open Day for Students vor putea depune CV-uri pentru înscrierea în cadrul celor două programe.

Pe 4 martie va începe programul de graduates, destinat absolvenților, unde sunt disponibile 15 locuri. Programul se derulează pe o perioadă de 18 luni, iar în primele două luni, absolvenţii beneficiază de training-uri: sesiuni pentru familiarizarea cu procesele interne și cultura companiei, training tehnic specializat (.NET, Java și testing), respectiv training pe soft skills (comunicare, customer care, etc). De la începutul programului, absolvenţii au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Programul de internship este destinat studenţilor şi va începe pe 1 iulie, având disponbile 20 de locuri. În cadrul programului, studenţii au ocazia să se familiarizeze cu mediul de lucru dintr-o companie IT şi pot participa la diferite training-uri. În timpul programului, studenţii au contracte de muncă pe perioadă determinată de două luni.

„Endava oferă tot suportul pentru tranziţia de la mediul academic de învăţare la mediul de lucru din companii. Spre exemplu, sub coordonarea colegilor cu experienţă, după perioada inițială de training, participanții din programul de graduates, vor continua să lucreze în proiecte, în cadrul Endava", a precizat Diana Bocăneală.

În plus faţă de evenimentul Open Day for Students, Endava va participa în următoarele luni la Cluj-Napoca la mai multe târguri de job-uri şi internship-uri care se adresează absolveniţilor, precum şi la evenimentele de profil desfăşurate în universităţile locale.

Endava este una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, cu aproape 1.000 de angajați la nivel de grup, dintre care peste 660 în România, în sediile din Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti. Are 8 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de peste 37 de milioane de euro.

Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domeniile bancar, financiar, telecomunicații, media, sport & entertainment și servicii profesionale.

Comenteaza