Foto Cum se vede Clujul din Silicon Forest

Cum se vede Clujul din Silicon Forest
Doi investitori au dat în folosință în mijlocul Clujului un hub în stil american | Foto: Silicon Forest
Cum se vede Clujul din Silicon Forest
Cum se vede Clujul din Silicon Forest
Cum se vede Clujul din Silicon Forest
Cum se vede Clujul din Silicon Forest
Cum se vede Clujul din Silicon Forest

Cel mai nou hub de tehnologie și spațiu de coworking din Cluj, Silicon Forest, s-a lansat în zona centrală a orașului. Proiectul se adresează industriei IT&C, companiilor, respectiv freelancerilor din zona de financiar, juridic sau HR.

Hub-ul a ajuns deja la un grad de ocupare de 25%, reprezentat de 50 de freelanceri și companii din zona de IT&C, conform estimărilor proprietarilor. Până la finalul lunii septembrie, Silicon Forest estimează un grad de ocupare aproape integral, pe fondul încheierii perioadelor de concediu. Creșterea gradului de ocupare este va fi susținută printr-un program prin intermediul căruia întreprinzătorii care vor să se instaleze aici vor avea posibilitatea de a testa gratuit toate facilitățile hub-ului.

„Feedback-ul primit ne-a confirmat că piața din Cluj avea nevoie de un proiect așa cum este Silicon Forest. Am lansat hub-ul cu un grad de ocupare de 25% și suntem optimiști că în luna septembrie vom opera la o capacitate de 90%”, prognozează Gabriel Rusu, unul dintre fondatorii proiectului.

Silicon Forest se află în zona centrală a Clujului, în spatele complexului comercial de pe Regele Ferdinand, într-o clădire proiectată pentru spații de birouri. Cu un design modern, clădirea se înalță pe șase niveluri și are o suprafață de 1.350 mp, alcătuită din spații de birouri, terasă și o cafenea.

Ocupanții hub-ului au acces la evenimente de networking și spații comune de recreere, accesul în sălile de ședințe și la locurile de parcare fiind disponibil în funcție de abonament. Proiectul este inițiat de către Gabriel Rusu, CEO al companiei Mejix, și de doi investitori americani, Boaz Gilad, al Brookland Capital, și Guy Praisler, CEO al Dine Market. Noul hub se află în curs de finalizare.

Clujul hub-urilor
În complexul Central a fost dat în folosință anul trecut ClujHub, cel mai mare spațiu de cowork și de evenimente din Europa de Est, dedicat creativilor, antreprenorilor și dezvoltatorilor IT. Investiția este inițiată de omul de afaceri Cristian Dascălu. La Facultatea de Business, Google a amenajat un hub regional, prin programul Atelierul Digital. În zona gării, Sperik Accelerator își desfășoară activitatea în Liberty Technology Park. În schimb, Impact Hub a renunțat la centrul său de pe aceeași platformă, concentrându-și activitatea la București, după cum a precizat Nina Moldovan, director al parcului tehnologic. Alte inițiative de acest gen din oraș sunt Cluj Cowork sau ClujMakers.
Comenteaza