Dedeman şi-a cumpărat teren pentru un nou magazin de la Cemacon Cluj

Dedeman şi-a cumpărat teren pentru un nou magazin de la Cemacon Cluj
Tranzacţia de 1,6 milioane de euro s-a realizat prin intermediul societăţii Cemacon Real Estate (CRE) Cluj, deţinută integral de către producătorul de blocuri ceramice, conform unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti.

În temeiul hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 5 octombrie, în data de 13 octombrie, CRE, societate deţinută în procent de 100% de către Cemacon SA Cluj, a semnat cu Dedeman un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un teren de 22.211 mp şi altul de 3.104 mp, amplasate pe str. Fabricii nr. 1 din municipiul Zalău (judeţul Sălaj).
 
„Antecontractul de vânzare-cumpărare s-a încheiat obţinând acordul creditoarei ipotecare Banca Comercială Română (BCR) nr. 14031/11.10.2016 de înstrăinare a imobilelor, a acordului BCR nr. 2610/ 30.09.2016 privind încheierea antecontractului, precum şi notarea acestuia în cărţile funciare nr. 67.083 şi nr. 50.434 ale Municipiului Zalău, la un preţ de 62,5 euro/mp + taxa pe valoarea adăugată (TVA).
 
Suprafaţa de teren ce face obiectul antecontractului cu Dedeman SRL va fi vândută liberă de construcţii, demolarea făcându-se până la cota 0, fără fundaţii, pe cheltuiala CRE, posturile trafo urmând a fi desfiinţate/mutate. La data vânzării terenul va fi liber de orice sarcini, cu excepţia ipotecilor şi interdicţiilor în favoarea BCR care vor fi radiate”,
a detaliat Liviu-Ionel Stoleru, preşedintele Consiliului de Administraţie al Orion Strategy Solution.
 
Antecontractul încheiat prevede achitarea unui avans de către Dedeman SRL, a cărui restituire în cazul neîncheierii tranzacţiei este garantată de către Cemacon SA, în calitate de asociat unic al CRE, printr-o modalitate convenită de comun acord de către părţi.
 
Cemacon a încheiat un proces de restructurare în 2015 și a semnat mai multe contracte de credit, în valoare de 18 milioane de euro. Aceasta a avut iniţial sediul la Zalău, dar ulterior şi l-a mutat la Cluj. Producătorul a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 67 de milioane de lei şi un profit net de 9 milioane, cu 184 de angajaţi.

Reţeaua Dedeman, deținută de frații Dragoș și Adrian Pavăl, este compusă din 44 de magazine. Societatea băcăuană a avut afaceri anuale de 4,3 miliarde de lei şi un profit de 563 de milioane. Ea avea la finele anului trecut 7.656 de salariaţi.

Comenteaza