Demisie la vârf în fosta Broker Cluj

Demisie la vârf în fosta Broker Cluj

Cătălin Mancaş a demisionat din funcţia de director general adjunct al societății de servicii de investiții financiare BRK.

Acesta va rămâne doar membru în Consiliul de Administraţie al societăţii cu sediul în Cluj, conform unui raport al societății. Mancaş era autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ca adjunct al BRK în iulie 2018.

Şerban Naşcu şi-a început activitatea în calitate de director general şi conducător al societăţii, el urmând să asigure conducerea executivă a emitentului împreună cu adjunctul Răzvan Raţ. Naşcu are o experienţă de peste 15 ani în domeniul financiar - bancar.

Raţ a fost numit în poziţia de director adjunct în luna februarie 2018. După primele nouă luni ale anului 2018, BRK a raportat un profit net de 1,71 milioane de lei, de patru ori mai mare faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a lui 2017. Societatea avea o capitalizare de 24 de milioane de lei.

BRK Financial Group Cluj a ieşit din acţionariatul producătorului de cărămizi Cemacon Cluj, după ce a vândut 16,6 milioane de acţiuni, cu 5,1 milioane lei.  Fondul de investiţii finlandez KJK II a făcut o mișcare similară, în timp ce compania autohtonă Dedeman a devenit acționariar majoritar.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în 2016 schimbarea denumirii Broker în BRK Financial Group. Societatea de brokeraj pe piaţa de capital şi-a extins activitatea pe piaţa de servicii de intermediere de asigurări, având calitatea de asistent în brokeraj al Confident Broker de Asigurare.

BRK poate deţine şi prelucra documentele cu regim special înainte de a le preda către brokerul de asigurare. Intermedierea asigurărilor se face doar în agenţiile autorizate acesteua, de către agenţii de servicii de intermediere financiară care au obţinut autorizaţia ASF pentru brokeraj de asigurări. 

Comenteaza